VUČIĆ JE POKAZAO OGROMNU TOLERANCIJU ZA IZETBEGOVIĆA


IZVOR: Tanjug - 07.12.2017 | 09:57


Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović izjavio je da nije iznenađen diplomatskim ispadom člana predstavništva BiH na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Beogradu ističući da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao ogromnu toleranciju i državničku mudrost.

Foto: Tanjug

Aleksandar Martinović

- Čini se da je Bakir Izetbegović došao u Begrad sa namerom da se ne dogovori ni o jednom pitanju koje je važno za Srbiju i BiH - rekao je Martinović na opasku voditelja da je sada jasno da Izetbegovićeva nedavna izjava o priznanju KiM nije bila ni pogrešnio interpretirana, niti izvučena iz konteksta.

Lider LDP Čedomior Jovanović takođe ističe da Bakir Izetbegović nije ni krio želju da Bosna prizna nezavisnost Kosova.

- Ja bih se zadržao na umerenoj reakciji Vučića i ne bih gurao prst u oko više nego što je to do sada učinjeno. U Bosni nema previše nevinih i pred Beogradom je jedna komplikovana godina. Moramo doći do rezultata u kosovskom dijalogu i moramo naći odgovor na pitanje nefunkcionalnosti BiH - rekao je Jovanović za Pink. 

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Čedomir Jovanović

Martinović je ukazao da Izetbegović nije imao nameru da se dogovori ni o jednom pitanju, a pre svega o pitanju razgraničenja dve države.


On je rekao da smatra da je Izetbegović ima obavezu da objasni ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića u Potočarima 2015. godine na šta do danas nismo dobili odgovor. 

- Da je neko drugi u pitanju sumnjam da bi hteo uopšte da razgovara sa Izetbegovićem o bilo kojoj temi dok se ne rasvetli to pitanje. Vučić je pokazao ogromnu toleranciju, državničku mudrost i dalekovidost koju malo ko ima - rekao je Martinović.

Pogledajte stavove čelnika u Beogradu