JOVANOV: Jeremić da odgovori ko mu je dao novac za izbore


IZVOR: Tanjug - 06.12.2017 | 14:33


Potpredsednik Glavog odbora SNS Milenko Jovanov kritikovao je danas lidera Narodne stranke Vuka Jeremića koji, kako kaže, po ko zna koji put u inostranstvu u Srbiji govori sve najgore, te dodao da najpre treba da odgovori ko mu je dao 7,5 miliona evra za predsedničke izbore i šta je od njega tražio zauzvrat.

Foto: Tanjug

Milenko Jovanov

- Ta njegova potreba da pred strancima pljuje državu kojoj je hteo da bude predsednik, o Srbiji ne govori mnogo, ali o samom Jeremiću govori sve. Ne voli Jeremić današnju Srbiju zato što od nje ne može da uzme 55.000 evra za dnevnice, 3,6 miliona evra za putovanja i 250.000 evra za kavijar i šampanjac - naveo je Jovanov u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Jeremić, konstatuje Jovanov, ne voli Srbiju ni zato što je prozrela njegov lažni patriotizam i što mu ne zaboravlja sve gluposti koje je napravio u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije, od izmeštanja ovog pitanja iz UN, do postavljanja nesuvislog pitanja pred Međunarodnim sudom pravde, što je za posledicu imalo presudu kojom se kaže da su Albanci imali pravo da otmu Kosovo i Metohiju.

- Ne voli je ni zato što Srbija pamti da je okružen ljudima koji Srbe nazivaju genocidnim zločincima - naveo je Jovanov i dodao: "Ipak, koliko god Jeremić ne voleo Srbiju i koliko god imao potrebu da pljuje po njoj čim pređe granicu, dužan je da joj odgovori ko mu je dao 7,5 miliona evra za predsedničke izbore i šta je od njega tražio zauzvrat".

Jeremić je u Berlinu izjavio da neki evropski lideri ignorišu cinjenicu da su na Zapadnom Balkanu "ponovo ugrožene neke od osnovnih vrednosti demokratije i da posredno podržavaju korumpirane diktature zarad održavanja takozvane stabilnosti".