POSLE GOSTOVANJA NA N1 ALBANCI PRETE ARNOU GUJONU!


IZVOR: Republika - 05.12.2017 | 14:30


Medijska hajka protiv mladog Francuza Arnoa Gujona koja je u petak započela na američkoj televiziji N1, danas se nastavlja, i to pretnjama i govorom mržnje od strane albanskih medija.

Foto: youtube.com/N1

Medijska hajka protiv mladog Francuza Arnoa Gujona

Uvrede, diskreditacija Gujonove humanitarne organizacije koja već 13 godina pomaže Srbima na Kosmetu, pa čak i pretnje, upućene su danas na njegovu adresu. Ovaj veliki humanitarac bi krajem meseca trebalo da ode u srpske enklave kako bi deci podelio novogodišnje paketiće i pomoć tešku deset tona. Ipak, kako objašnjava za Republiku, počinje da se plaši za svoj život.

- Posle tih pretnji koje su se nastavile nakon mog gostovanja na N1, osećam se ugroženo. Plašim se da će mi zabraniti ulazak na Kosovo i Metohiju, a bojim se i da će me fizički napasti neki albanski ekstremista - strahuje Gujon.

On dodaje i da albanski mediji crne i demonizuju njegovu organizaciju Solidarnost za Kosovo, te da prenose reči N1 o njegovom učešću u pokretu Blok identitaraca.

Foto: Tanjug/AP

Albanvi prete Francuzu

- S obzirom na to da je ova orkestrirana medijska hajka na mene krenula nakon mog gostavanja na toj televiziji, očekujem od N1 da osude ove pretnje jer ih zbog njih i dobijam - poručuje Francuz.

Albanski mediji pišu danas da je Gujon u Francuskoj organizovao proteste protiv nezavisnosti Kosova, te da je putem francuskih medija potkopavao međunarodni imidž Kosova. Arno Gujon je predstavljen kao nacionalista koji švercom pomaže "srpskim zlostavljačima na Kosovu".