SONJA BISERKO PROLUPALA OD RADOSTI: Treba NATERATI Srbe da priznaju da su GENOCIDNI!


IZVOR: Republika - 23.07.2021 | 12:02


Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko u svom komentaru odluke visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini o zabrani negiranja genocida i ratnih zločina kaže kako "pozdravlja odluku koja je donesena, iako se to trebalo desiti i ranije".

Foto: Tanjug/AP

Sonja Biserko

- To je došlo sa zakašnjenjem, ali bolje ikad nego nikad s obzirom na meru do koje je otišlo negiranje genocida i svega onog što se dešavalo u BiH od strane Republike Srpske, ali i Srbije. Sledeći korak je nametnuti u Srbiji takvu zabranu zato što je to jedini način da ceo region počne na objektivan način da sagledava šta se dešavalo 90-ih godina - rekla je Sonja Biserko.

Podsetila je da su svojevremeno Republika Srpska i Milorad Dodik priznali genocid u Srebrenici te da su o tome napravili i izveštaj, kojeg su se naknadno odrekli s argumentom da su bili pod pritiskom međunarodne zajednice.

- Međutim, i sad će biti pod pritiskom međunarodne zajednice da to ponovo prihvate. A to je jedini način da se otvori neka perspektiva u BiH - komentarisala je Biserko.

Zaključila je da predsednik SNSD-a Milorad Dodik svakodnevno radikalizira svoju političku poziciju.