Vučić sa Milerom o većem snabdevanju gasom


IZVOR: Tanjug - 29.11.2017 | 16:04


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu sa predsednikom Upravnog odbora "Gasproma" Aleksejem Milerom o realizaciji projekta za snabdevanje Srbije gasom i razvoju srpskog gasnog tržišta.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Aleksej Miler i Aleksandar Vučić

Aleksej Miler je istovremeno preneo Aleksandru Vučiću pozdrave predsednika Rusije Vladimira Putina, uoči posete srpskog predsednika Moskvi.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Na sastanku je konstatovano da je potrošnja gasa u Srbiji povećana

Na sastanku je konstatovano da je potrošnja gasa u Srbiji za prvih deset meseci povećana za 28 odsto u odnosu na isti period prošle godine, što je dokaz ubrzanog ekonomskog napretka zemlje.

To nameće potrebu, navodi se u saopštenju, da Srbija radi na daljem razvoju gasno-transportnog sistema, koji će omogućiti sigurnost snabdevanja gasom i zadovoljavanje sve većih potreba srpskog tržišta.

Miler je izneo spremnost da "Gasprom" sa srpskom stranom učestvuje u razvoju novih gasno-transportnih sistema, s obzirom na to da će izgradnja deonice gasovoda između Rusije i Turske stvoriti mogućnost za dodatne količine gasa za zemlje regiona, uključujući Srbiju.

Predsednik Upravnog odbora "Gasproma" preneo je pozdrave predsednika Putina srpskom predsedniku uoči njegove posete Moskvi.