PUŠKA, ŽENA I POLITIČKA FUNKCIJA SE NE DAJU!


IZVOR: Tanjug, Republika - 26.11.2017 | 07:40


Na političkoj sceni Srbije ne može svako da bude Ivica Dačić. Lider socijalista popularan je što među svojim članovima, što među širokom masom. S druge strane postoje špekulacije da lidera socijalista, može da zameni Branko Ružić, koji bi morao debelo da se potrudi da osvoji srca naroda kao što to radi Dačić.

Foto: telegraf.rs/printskrin

Ivica Dačić je poznat kao političar iz naroda

Zamenica predsednika SPS Slavica Ðukić Dejanović kaže da ima "dosta izmišljotina" u pričama da će Branko Ružić naslediti Ivicu Dačića na mestu lidera socijalista. 

Da ne bi bilo dosadno na političkoj sceni uvek se nešto malo doda, domisli i izmisli, rekla je Ðukić Dejanović za Sputnjik upitana da li će Ružić naslediti Dačića, što se pominje u javnosti. 

- U konkretnom slučaju ima dosta izmišljanja. (Knez) Miloš je govorio da pušku, ženu i političku funkciju nikad ne smete dati nikome. Mislim da je Dačić vrlo čvrsto pri tome - kaže Ðukić Dejanović.

Navela je da Dačić ima i popularnost u članstvu i kod simpatizera socijalista. 

Foto: Tanjug

Branko Ružić

- To čak ni Ružić ne dovodi u pitanje i nikada nije dovodio - dodala je ona. 


Upitana o dešavanjima u parlamentu i incidentima, Ðukić Dejanović kaže da je parlament politička arena kako kod nas, tako i u svetu.

Foto: Tanjug

Slavica Đukić Dejanović o lideru socijalista

- Parlament kao izvor demokratije i kao izvor različitosti koje treba negde i pomiriti i skupiti, jeste vrlo intrigantan i za gledaoce i neki ga doživljavaju više kao rijaliti nego kao mesto gde se donose zakoni. Ali, bez obzira na sve što nam se u parlamentu ne dopada, parlament intenzivno radi i dobro radi - ocenjuje ona. 

Ðukić Dejanović kaže da nije dobro kada ima fizičkih napada, kada neko nekog poliva vodom, kad se ljudi vređaju, ali da to "malo govori o kulturi pojedinaca". 

Ona ja navela da na kraju opet građani biraju poslanike koje znaju. 

- Oni tačno znaju da će im oni biti u parlamentu i ipak se za njih opredeljuju. Znači, predstavnička funkcija je jako važna. Kad glasamo treba da razmišljamo ko će to biti u parlamentu - rekla je Ðukić Dejanović, koja je ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku,