BAHATI DIREKTOR UZEO MILIONE! Pokrenuta istraga posle pisanja našeg lista: Policija hapsi Vlaisavljevića?


IZVOR: E. S. T. - 21.04.2021 | 19:30


Tužilaštvo je pokrenulo istragu i naložilo policiji da prikupi informacije o muljanju Saše Vlaisavljevića, nekadašnjeg direktora Aerodroma "Nikola Tesla", potvrđeno je Srpskom telegrafu. Istovremeno, Agencija za borbu protiv korupcije češlja njegovu imovinu zbog sumnje da je preko kumova i prijatelja, kao fiktivnih vlasnika firmi i nepokretnosti, prikrio šta sve poseduje.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Saša Vlaisavljević

Naš list u seriji tekstova je objavljivao mnogobrojne podatke i dokaze o svemu što je Vlaisavljević radio dok je vodio "Teslu", ali i nakon toga, kada je postavljen na čelo preduzeća "Aerodrom 2", firme zadužene za koordinaciju sa Francuskim "Vansijem", koji je ugovorom o koncesiji preuzeo upravljanje aerodromom. Pokretanjem istrage praktično je potvrđeno sve o čemu smo pisali, a očekuje se da će u narednom periodu isplivati na površinu i mnoge druge stvari koje su rađene mimo zakona u Vlaisavljevićevom mandatu.

CRNO NA BELO

Vlaisavljevića, po nalogu Višeg javnog tužilaštva - Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, češljaju inspektori Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala pri Upravi kriminalističke policije (UKP). Srpski telegraf došao je u posed dopisa upućenog preduzeću Aerodrom "Nikola Tesla" a. d., od kog se traži dostavljanje kompletne dokumentacije o javnim nabavkama.

- Kada istraga bude okončana, saznaćemo na koje je sve načine Saša Vlaisavljević stigao do ogromne imovine, koja se meri milionima evra. Malo toga je na njegovo ime, ali svi iz njegovog okruženja znaju da se on često hvali novcem, luksuznim automobilima, nekretninama, skupim putovanjima - objašnjava izvor našeg lista dobro upućen u istragu. POGLEDAJ GALERIJU

Kako kaže naš sagovornik, posebno je interesantan način na koji su tenderske komisije na aerodromu, dok je upravljao Vlaisavljević, redovno birale na nameštenim tenderima firmu "Skaj multikom." Ona se u papirima vodi na Vladimira Kraljačića, kuma Saše Vlaisavljevića, ali je njen pravi vlasnik, u stvari, bivši direktor aerodroma.

UHODANA ŠEMA

- Preko te firme Aerodrom "Nikola Tesla" je u vreme Vlaisavljevićevog mandata organizovao službena putovanja, nabavljao avio-karte i bukirao hotelski smeštaj. Ista praksa nastavljena je i kada je Vlaisavljević postavljen na čelo "Aerodroma 2" - precizira naš sagovornik i dodaje:

- Predsednik tenderske komisije koja je birala "Skaj multikom" jeste Aleksandra Radičević. Ona, njena sestra i njena najbolja drugarica zaposlene su bez konkursa na aerodromu, i to u vreme dok je bila na snazi zabrana zapošljavanja. Interesantno, upravo je Aleksandra najčešće bila Vlaisavljevićev saputnik na mnogobrojnim službenim putovanjima koja je sebi organizovao. Takođe, otac Radičevićeve ima firmu "Vajati", a mnogi kažu da je skriveni suvlasnik upravo Vlaisavljević, čiji se sokovi prodaju u djuti fri šopovima na aerodromu.

Na sva naša pitanja Saša Vlaisavljević nije odgovorio.

Sam se razotkrio

Da je Vlaisavljević pravi vlasnik firme "Skaj multikom", vidi se i po njegovoj poruci kojom se pohvalio kupovinom zgrade na Novom Beogradu. Tu poruku objavili smo juče uz tekst. Nekoliko dana kasnije na zgradi je osvanuo veliki natpis s imenom ovog preduzeća.