(VIDEO) VUČIĆ NAKON SASTANKA SA ŠEIKOM NASEROM: Stvorili smo poverenje jedni prema drugima!


IZVOR: Republika - 05.04.2021 | 15:30


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je šeika Nasera bin Hamada bin Isu Al Kalifu, izaslanika kralja Bahreina za humanitarne poslove, pitanja omladine i savetnika za nacionalnu bezbednost.

Foto: printscreen/TVPink

Aleksandar Vučić

Nakon sastanka predsednika Srbije i izaslanika kralja Bahreina obratili su se javnosti.

- Stvorili smo poverenje nakon prvog sastanka u Bahreinu, to se danas nastavilo i u Beogradu - rekao je Vučić na početku obraćanja.

Kako kaže, pokazaćemo koliko smo opredeljeni da razvijamo saradnju u svim društvenim oblastima, od poljoprivrede do industrije.

- Otkrili smo mnoga polja na kojima možemo da razvijamo saradnju. Imaćemo mnogo razgovora u ova dva dana. Iskoristićemo to vreme da predstavimo Srbiju na najbolji mogući način - rekao je Vučić.

Kako kaže, pokrenuli su inicijativu da se oformi mešoviti komitet za saradnju.

- Ono što je važno, jeste da ćemo da pokušamo da pronađemo način za pokrivanje troškova za direktnu liniju između Beograda i Maname - rekao je Vučić i dodao da bi voleo da razvije i turističku liniju između dve zemlje.

- Zadovoljni smo što ste tako brzo posle moje posete rešili da dođete u Srbiju. Mi smo vrlo brzo u Manami ostvarili poverenje, i zato mi je izuzetno drago. Mi smo se danas dogovorili da donesemo određene akte, tačnije doneli smo odluku da izbegnemo dvostruko oporezivanje, zatim da podržavamo investicije, a kada dođe do posete kralja Bahreina potpisaćemo jedan sveobuhvatni državni sporazum - rekao je predsednik Vučić.

Foto: Printscreen

Nakon obraćanja Vučića, javnosti se obratio i izaslanik kralja Bahreina.

Šeik Naser bin Hamad bin Isa al Kalifa je rekao da je počastvovan što predvodi uvaženu delegaciju, svega mesec dana nakon posete Vučića Manami.

- Želim da vam prenesem tople pozdrave kralja i prestolonaslednika. Mi smo zaista oduševljeni bili kada smo stigli u ovaj prelepi i istorijski grad Beograd, i što predvodimo prvu posetu vašoj prestonici - rekao je šeik Naser.

On je istakao da naše dve zemlje teže održivom razvoju i prosperitetu, i da ova poseta još jednom podvlači značaj naših veza, koje će biti osnažene bilateralnim sporazumima.

- Gospodine predsedniče, njegovo veličanstvo je naložilo otvaranje ambasade Kraljevine Bahrein u Beogradu, što je Vaša Vlada prihvatila. Gospodine predsedniče, hvala vam na srdačnom pozivu i gostoprimstvu, i nadam se da ću narednih dana istražiti još malo vašu divnu zemlju.