ĐILAS U KRAGUJEVCU POSTAO KOMIČAR! Lopov preti zatvorom, a mogao bi da počne od sebe!


IZVOR: Republika - 03.04.2021 | 12:56


Bahati tajkun Dragan Đilas zapretio je lopovima zatvorom nakon smene vlasti, ali nije hteo da kaže otkud njemu silni milioni. Naime, lider Stranke slobode i pravde je bio državni funkcioner kada je sa svoje četiri kompanije zaradio 619 miliona evra, okrio je nedavno predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: ST/A. NALBANTJAN

Dragan Đilas

Đilas je danas u Kragujevcu najavio program za "dan posle odlaska sadašnje vlasti", napominjući da neće zagovarati revanšizam, jer bi to značilo da su isti kao i sadašnja vlast.

- Mi hoćemo da napravimo državne zakone, prema kojima će oni koji su danas krali, a mnogo su krali, ići u zatvor. A oni koji su se ogrešili o moralne norme, kroz zakon o lustraciji, za to će snositi odgovornost. Ja vam garantujem da ćemo to zaista uraditi - rekao je Đilas. 

Foto: printscreen/Direktno

Nalsov teksta na Đilasovom portalu

 

Ovo izjava donekle je smešna, jer ne postoji grad u kome lider opozicije nema račune. Njujork, Hongkong, Mauricijus, Kišinjev, Zagreb, Amsterdam, Prag, Ljubljana... Moglo bi se ovako u beskraj nabrajati gde sve imaju račune Dragan Đilas, njegov brat Gojko i firme čiji su oni vlasnici, zastupnici, ovlašćena lica.

Dokumenta u koja je Srpski telegraf imao uvid pokazuju da je lider Stranke slobode i pravde (SSP) ovlašćen da raspolaže novcem po računima otvorenim u čak 17 zemalja i u 11 valuta. Mauricijus, koji je prvi, kao bomba, odjeknuo u javnosti, samo je vrh ledenog brega.

Najegzotičnija destinacija, ispostavilo se, jedna je od mnogih (pogledajte okvire uz tekst), a među bankama kojima je Đilas poverio svoje milione nalaze se najzvučnija finansijska imena.

Zato Dragane, bolje bi ti bilo da počistiš svoje dvorište i kreneš od sebe kada je borba sa kriminalom u pitanju.