HRVATI U NEVERICI! Pišu o pomoći koju je Vučić najavio penzionerima


IZVOR: Republika - 30.03.2021 | 09:20


Srbije je apsolutni lider u regonu kada se radi o borbi sa koronom. Osim što imamo najveći broj vakcinisanih građana, dok u zemlje u komšiluku vakcine tek stidljivo stižu, Hrvati pišu i o pomoći penzionerima o kojoj drugi mogu samo da maštaju.

Foto: printscreen/TV Happy

Aleksandar Vučić

Tako hrvatski portal index.hr prenosi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će država svakom penzioneru kao znak pažnje u narednom periodu dostaviti pomoć u vitaminima koji će im ojačati imunitet.

- Svaki penzioner dobiće od države C vitamin, D vitamin i cink, videćemo posle za zdravstvene radnike. Besplatnio ćemo to da dostavimo penzonorima. Mi ćemo to da dostavimo u svaki penzonerski dom, svaku kuću i to ćemo pokušato do 5. juna da završimo raspodelu - rekao je Vučić.

Oni su podsetili da i da će penzioneri u Srbiji dobiti ukupnu pomoć od 110 evra i da država želi pomoći svakoj grupi građana paketom mera.

Vučić je pozvao građane da razumeju da će država čim bude mogla ukinuti epidemiološke mere, te podsetio da Srbija ima najblaže mere u odnosu na druge države u regiji i u Europi.