OVAKO JE RS DOBILA ZASTAVU! MLADIĆEVA PONUDA KARADŽIĆU: Ti skini kokardu, ja ću petokraku


IZVOR: E. S. T. - 19.11.2017 | 21:00


Skini kokardu, ja ću petokraku, bila je ponuda koju je Ratko Mladić dao Radovanu Karadžiću da bi prevazišli podele na četnike i one druge i ujedinili Srbe, priča Darko Mladić.

Foto: youtube.com/ 13fico89

Našli kompromisno rešenje: Ratko Mladić i Radovan Karadžić

Odgovor je dobio odmah i bio je pozitivan.

- I dan-danas je ta odluka na snazi. To je zastava Republike Srpske, koja je danas zvanično obeležje. Zajedno sa Milanom Babićem i Milanom Martićem želeo je da stvori srpsko jedinstvo - sa ponosom govori sin generala Mladića.

Govoreći o odnosima Mladića i Karadžića, Darko kaže da je tu bilo uspona i padova.

- Najkritičnije je bilo kada je na dnevnom redu bio Vens-Ovenov plan. Ratko je sat vremena osporavao taj plan i na kraju je uspeo da ubedi poslanike da ga ne treba prihvatiti. Da je taj plan prošao, BiH bi danas bila unitarna država. Ispod onoga što je u Dejtonskom sporazumu nismo smeli da prihvatimo jer bi to bila katastrofa - priča Mladićev sin.

Na pominjanje Dejtonskog sporazuma, logično pitanje su odnosi sa Slobodanom Miloševićem.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića

- Njih dvojica su imali korektan odnos. Razgovarali su uz uzajamno poštovanje, nije tu bilo velikih sukoba - uverava Mladić.

Dobre odnose, kaže Darko, njegov otac je imao i sa Zoranom Đinđićem.

- Đinđić je Ratku obećao da ga neće hapsiti. Međutim, oni što su došli posle Đinđića - od Tadića, Jeremića, pa sad i Jankovića, to je druga priča.

Posebno ih je, kažu, pogodila priča Biljane Srbljanović:

- Ona je pričala da je hrvatski dečak kojeg je pred kamerama pomilovao Ratko odmah ubijen. Taj dečak je živ i zdrav, danas je svoj čovek. To govori o onom što je Ratko želeo da izbriše, da ne lažemo, da ne udari brat na brata - navodi Darko Mladić.