MILENKO JOVANOV, SNS: Jeremić laže!


IZVOR: Tanjug - 17.11.2017 | 16:16


Način na koji se sprovodi stečaj u Srbiji regulisan je zakonima i ni u jednom stečajnom postupku, u kome je stečajni upravnik Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, predmetni Zakon nije prekršen, izjavio je potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov.

Foto: Tanjug/J.Pap

Bez ustezanja odgovorio šefu Narodne stranke: Milenko Jovanov

Jovanov je, reagujući na izjavu predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića da je u državi stvorena "moćna stečajna klika, koja ispod cene prodaje imovinu nekada veoma uspešnih firmi, a više hiljada radnika ostavlja na ulici", u pisanoj izjavi naveo da - "koliko Jeremić laže, najbolje pokazuje činjenica da su baš Vučić i vlada Srbije našli strateškog partnera za ''14. oktobar'' iz Kruševca, koji je kupila ''Tatra'', dok se za ''BIP'', ''Prvu petoletku'' i ''EI Niš'' još uvek traže partneri".

Takođe, u tom tako "lošem stečaju", navodi Jovanov, trenutno u Srbiji radi 9.000 ljudi, jer, kako smatra, stečaj nije značio kraj za te firme, nego oporavak.

- To Jeremić ne može da pojmi, jer su u njegovo vreme radnici stvarno odlazili kući praznih džepova, sa jednim papirom - ''Otkaz ugovora o radu''. Najzad, imenovanje upravnika u ''kapitalnim slučajevima'', koje Jeremić navodi, nije u nadležnosti Agencije, nego suda, pa je Jeremić, ponovo slagao što i nije neka novost, niti predstavlja iznenađenje za građane - navodi Jovanov.


Kako je dodao, danas je "jasna razlika" u odnosu na period kada su Jeremić, Šutanovac, Ðilas i ostali bili vlast i kada su narodu "podelili pola miliona otkaza, fabrike zatvarali, a sebi obezbedili stanove od milion evra, i pune devizne račune".