DOKTOR TIODOROVIĆ: Cilj nam je da steknemo kolektivni imunitet za dva, tri meseca!


IZVOR: Republika - 22.01.2021 | 14:27


Član Kriznog štaba doktor Branislav Tiodorović rekao je na sednici Kriznog štaba da je neophodno sačuvati trenutnu epidemiološku situaciju.

Foto: prinrscreen/tv pink

Branislav Tiodorović

- Razgovarali smo o epidemiološkoj situaciji i ovo poboljšanje ne treba da shvatimo kao da smo bezbedni. Svi smo svesni da treba da treba da očuvamo epidemiološku situaciju i mere naročito zbog toga što nam vakcinacija dobro ide - kazao je Tiodorović.

- Da se u što mirnijim uslovima možemo vakcinisati u što većem broju i što kraćem roku. Cilj nam je da pored kolektivmnog imuniteta prirodnim putem i vakcinacijom steknemo kolektivni imunitet za oko dva, tri meseca - istakao je doktor.

Više od 100.000 građana vakcinisano je u Srbiji

Kada je reč o informaciji koja se pojavila u pojedinim medijima da je Grčka uvela kovd pasoše, doktor je rekao da to nije tačno.

- Oni su otvorena zajednica i moraju da računaju na ostali deo sveta i ako uvode ograničenje, dovode u pitanje ekonomiju, Mi o tome nismo danas razgovarali na sednici - rekao je Tiodorović.

 

Trudnice i vakcina

- Nijedna od raspoloživih vakcina nije ispitivana kod trudnica i zato se ne vakcinišu. U svetu se desilo da su žene vakcinisane jer nisu znale da su trudne i kod njih se nije pojavio nikakav problem. Mi nemamo na osnovu kojih studija da kažemo da je za njih vakcina bezbedna, što ne znači da nije - objasnio je doktor Srđa Janković.

 

 

 
$bp("Brid_11325598", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"234"});