DOBRO JE DA SE NEKO SETIO! Zoran Pašalić pokrenuo postupak kontrole rada kragujevačkog centra za socijalni rad zbog slučaja Đorđa Joksimovića! OTELI ČOVEKU DECU NA PRAVDI BOGA!


IZVOR: Republika - 18.01.2021 | 15:03


Hvala bogu!

Foto: Tanjug

Zoran Pašalić

Zaštitnik građana Zoran Pašalić će na sopstvenu incijativu, a posle saznanja iz medija da jedan građanin Republike Srbije već godinama pokušava da pod starateljstvo vrati svoje troje dece koja su smeštena u hraniteljsku porodicu, zatražati da se izvrši postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada kragujevačkog Centra za socijalni rad "Solidarnost" i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Povodom informacija u medijima da je ovaj građanin odavno ispunio sve uslove koje je organ starateljstva od njega zahtevao, ali da ne može da uspostavi kontakt sa nadležnima u CSR "Solidarnos"“ u Kragujevcu, Zaštitnik građana smatra da postoji mogućnost ugrožavanja ili povrede prava i najboljih interesa dece.

Zaštitnik građana zbog toga od ovih nadležnih organa traži da mu u roku od 15 dana dostave detaljne izveštaje o postupanju, merama i aktivnostima koje su preduzeli u ovom slučaju.

 
$bp("Brid_10981312", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"234"});

Inače, reč je slučaju Kragujevčanina Đorđa Joksimovića kome je pre nekoliko godina Centar za socijalni rad oduzeo tri ćerke zbog siromaštva. Prema njegovoj sudbini snimljen je film "Otac".