APEL SRPSKOG LEKARSKOG DRUŠTVA: Vakcinišite se protiv korone, pomozite i sebi i zdravstvu!


IZVOR: Republika - 12.01.2021 | 10:10


Srpsko lekarsko društvo pozvalo je juče građane Srbije da se masovno vakcinišu protiv korone, kako bi se sprečilo i masovno umiranje od ove bolesti.

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/

Njihov poziv prenosimo u celosti:

- Pandemija korona virusom odnela je do sada blizu dva miliona života, a na žalost, biće još žrtava, i načinila nemerljivu štetu u svim sferama života, od koje će se svet oporavljati godinama, možda i decenijama. Naša zemlja je već izgubila blizu 3.500 ljudi. Posledica po fizičko i mentalno zdravlje kod onih koji su bolest preživeli će nesumnjivo biti, samo njihova priroda i obim još uvek nisu poznati. Do sada smo dobrim delom bili bespomoćni. Mere suzbijanja epidemije bilo je teško sprovesti i sa velikim posledicama po sve delatnosti, način života i po privredu. Sada imamo sredstva koja daju realnu mogućnost da se epidemija uguši i njene štetne posledice umanje - navodi se u apelu SLD i dodaje: 


 
$bp("Brid_10446334", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"234"});
- Nažalost, kao i svim sličnim vremenima tokom istorije, vaskrsnuli su nadrilekari, kojima su se pridružili i neki koji su završili medicinske fakultete, koji lakše nego ranije, putem savremenih medija šire
iracionalni strah od navodnih katastrofičnih posledica vakcinacije i pozivaju građane da je odbiju, čime pridonose produžavanju agonije sa epidemijom, koja već ionako predugo traje, i od koje su iscrpljeni svi, a naročito zdravstveni radnici. Potpuno uvereni da se epidemija može najbrže suzbiti
vakcinacijom, pozivamo građane da prihvate vakcinaciju bilo kojom od vakcina koju odobri Agencija za lekove Republike Srbije.