Radulović konačno uvideo kakva je N1: Brutalno ih isprozivao i ukazao na skandalozno ponašanje


IZVOR: Republika - 04.01.2021 | 19:11


Predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović osudio je danas neprofesionalno ponašanje televizije N1 koja je iskoristila obeležavanje 79. godišnjice Racije u Bačkoj da promoviše sebe, a ne da pravi priču o žrtvama fašističkog terora.

Foto: Tanjug/D. Kujundžić

Saša Radulović

Radulović se oglasio na društvenom mreži Tviter i naveo da je nedopustivo ponašanje N1 koja bi na silu želela da upada u crkve.

- DJB osuđuje ponašanje N1 koji bi na silu, sa kamerama, da upada u crkve. Sama činjenica da su napravili priču o sebi, a ne o nevino stradalim Srbima, Jevrejima i Romima 1942. u fašističkoj Raciji, govori više od bilo kojih reči - napisao je predsednik pokreta Dosta je bilo.

 

 

Ceo povod za ovakvo reagovanje bila zabrana televizijskoj ekipi N1 da svojim kamerama snima pomen žrtvama Racije u Crkvi Svetog Bogojavljenja Gospodnjeg i u Srbobranu., gde su bili prisutni Ištvan Pastor i predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović.

Centralnim pomenom u Srbobranu danas je obeležena 79. godišnjica Racije koja je sprovedena između 4. i 29. januara 1942. godine u Šajkaškoj oblasti, Novom Sadu i Bečeju. Pripadnici Hortijevih snaga počinili su brutalni i masovni zločin nad Jevrejima, Srbima i Romima. U Raciji je ubijeno oko 4.000 civila čija su tela bačena pod led Tise.