MIT ILI ISTINA?! Srpski političar o jednoj o najvećih misterija '90: Da li je Sloba Miru zvao "kuco, maco"?!


IZVOR: Republika - 31.12.2020 | 05:41


Kao tadašnji novinar Studenta, sadašnji zamenik gradonačelnika Beograd Goran Vesić imao je priliku da upozna Slobodana Miloševića, zahvaljujući njegovoj supruzi Mirjani Marković, s kojom je uradio intervju.

Foto: Tanjug/AP

Mira i Sloba

Kao svedok odnosa između bračnog para koji je vladao Srbijom, Vesić je potvrdio da je Milošević patološki bio vezan za svoju suprugu.

- Otišli smo u Tolstojevu u njihovu kuću. Slobodan Vuksanović, foto-reporter i ja da uradimo intervju sa Slobom, koji nikada nije objavljen jer nije želeo da ga autorizuje. Sećam se da smo pozvonili na vrata i kad su nas pustili unutra dočekao nas je Milošević u odelu i rekao: "A, već ste stigli. Ja sam došao s posla jedem neke sarmice, izvolite na ručak". Bilo je to zanimljivo iskustvo i čudan razgovor, ali sam shvatio kakav je odnos između Mire i Slobe. On je bio patološki vezan za nju i svaki put joj se obraćao sa "Miro, maco" ili "Miro, dušo", ali ne i ona njemu - rekao je Vesić i dodao:

- Još tada mu je bilo jasno da Mira veruje da je centar sveta, da se sve vrti oko nje što se potvrdilo i nakon hapšenja Miloševića, kada je preko njega tražila sastanak sa Đinđićem, a onda od sat i po, koliko je trajao susret, sat i 20 minuta pričala o sebi i deset minuta o Slobi - zaključio je Vesić.

 

 
$bp("Brid_09254370", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"234"});