Ministar vojni Nebojša Stefanović govorio O INTERVENCIJI NA KOSOVU I METOHIJI: Albanci klevetali Vučića


IZVOR: Tanjug, Republika - 27.12.2020 | 11:00


Besmislene su izjave da se na Kosovu i Metohiji vrši vakcinacija po etničkom principu, izjavio je danas ministar odbrane Nebojša Stefanović navodeći da Srbija obavlja vakcinaciju tamo gde je u mogućnosti da to čini u južnoj pokrajini.

Foto: youtube.com/Novo jutro

Ministar Nebojša Stefanović

Stefanović je za TV Prva istakao da se vakcinacija vrši samo po medicinskim i zdravstvenim principima i naveo da naša zemlja nema potpuni suverenitet, odnosno ne može da sprovede sve mere u potpunosti u svim delovima KiM.

- Nemamo mogućnost da intervenišemo u određenim delovima KiM. Mi smo to učinili tamo gde je moguće, ali to se radi samo po zdravstvenim principima. I ranije je bilo, i sada je, da je epidemiološka situacija teža, i tamo gde smo mogli da obezbedimo, obezbedili smo da pomognemo - kazao je Stefanović.


Naveo je da prištinske institucije nemaju kapacitet ni Albancima da pomognu, a da niko i ne očekuje da će pomoći Srbima koji žive u južnoj pokrajini.

Ističe da su kritike i izjave od lekara da se vakcinacija vrši po etničkom principu i da to ugrožava zdravlje ljudi, potpuna besmislica.
 
$bp("Brid_09066593", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"234"});


- Došli smo u situaciju koja je totalno paradoksalna, da Albanci optužuju Vučića i svoje političare da kleče pred Vučićem dajući njemu državotvornu ulogu, a da opozicioni političari u centralnoj Srbiji se pridružuju hajci iz drugog ugla i govore kako je Vučić na etničkom principu sprovodio vakcinaciju. Jako je teško to staviti u logičku oblandu, jer logike nema nikakve - kazao je Stefanović.

Kako kaže, dobro je što su predsednik Vučić i Vlada Srbije uspeli da obezbede vakcinu i da se vakcinacija sprovodi u celoj našoj zemlji i da se nastavi.

Stefanović navodi i da ako budemo imali dovoljno, ništa neće smetati i da se deo ustupi Republici Srpskoj.

Upitan da li to može da izazove probleme u BiH, Stefanović kaže da Srbija želi da ima posebne veze sa svima u BiH i da niko ko se našoj zemlji obratio za pomoć nije odbijen.

- Naravno da volimo Republiku Srpsku i svoj narod, ali šta ugrožavamo ako nekome pomažemo, šta je tu loše, pa mi time pomažemo i celokupnoj BiH ili oni podrazumevaju da tamo gde žive Srbi ne treba ništa da se investira i da se pomaže - navodi ministar odbrane.