"Pletemo se samiću": Đilas pokušao da zaštiti brata, a onda otkrio da je prodao vilu


IZVOR: Republika - 26.11.2020 | 16:08


Nakon objavljivanja ekskluzivne priče Srpskog telegrafa da je rođeni brat Dragana Đilasa, Gojko Đilas, prodao vilu na Dedinju bivšem direktoru "Krušika", Mladenu Petkoviću, po mizernoj ceni, oglasio se i lider Stranke slobode i pravde koji je na nevešt način pokušao da odbrani svoga brata.

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Dragan Đilas

Nakon otkrivanja transakcije između Gojka Đilasa i Mladena Petkovića pojavila se sumnja u to da je cela afera "Krušik" nameštena, te da je organizovana sa ciljem da se destabilizuje Srbija i politička pozicija predsednika Aleksandra Vučića.

U pokušaju da negira ove činjenice, Dragan Đilas je dao izjavu portalu Nova u kojoj je najpre naveo da njegov brat nema nikakve veze sa vilom, ali se kasnije pojavio kao prodavac objekta u ulici Jevrema Grujića.

- Moj brat nikad nije bio vlasnik kuće u ulici Jevrema Grujića. Kuću je kupila 2011. kompanija “Multikom” čiji sam ja vlasnik - rekao je Đilas, a potom dodao nešto što se potpuno kosi sa ovom izjavom: Dodao je da je 25. avgusta 2017. godine preko ćerke firme u kojoj je njegov brat bio direktor prodao čoveku koji je pilot i ceo život radi za strane avio kompanije.

Čak i da Gojko Đilas nema nikakve veze sa kupovinom pomenute vile, onda je njegov brat, istaknuti  lider opozicije, otkrio da je učestvovao u prodaji. Ovakve nevešte i zapetljane izjave samo potvrđuju navode našeg lista da je ovaj objekat očigledno poslužio kao "argument" da bivši direktor "Krušika" kreira lažnu aferu.