Vulin: Snažan rezervni sastav važan u odbrani zemlje


IZVOR: Tanjug - 03.11.2017 | 12:47


Ministar odbrane Aleksandar Vulin susreo se danas sa rukovodstvom Saveza organizacija rezervnih vojnih starešina, poručivši da samo snažan rezervni sastava garantuje zemlji da će odgovoriti na svaki izazov.

Foto: Tanjug

Vulin je posebno ukazao na potencijale Saveza organizacija rezervnih vojnih starešina

- Nema zemlje koja bi se odrekla svog rezervnog starešinskog sastava, jer je on oduvek imao važnu ulogu u odbrani zemlje - istakao je ministar odbrane.

Ministarstvo odbrane očekuje da članstvo Saveza organizacija rezervnih vojnih starešina i u budućnosti spremno i aktivno doprinosi sistemu odbrane.


- Rezervne starešine imaju znanje, ali i želju da služe svojoj zemlji i da svoje znanje prenesu na druge. Samo snažan rezervni sastav garantuje da će zemlja moći da odgovori na svaki izazov, od elementarnih nepogoda i oružanih sukoba - poručio je Vulin.

Predsednik Saveza,rezervni pukovnik dr Milojko Nikolić pohvalio je mere koje Ministarstvo odbrane sprovodi na jačanju Vojske Srbije, poboljšavanju materijalnog položaja pripadnika Vojske Srbije, obnovi naoružanja, ali i nastavku politike vraćanja samopoštovanja vojske i njenih pripadnika.

On je posebno ukazao na potencijale Saveza organizacija rezervnih vojnih starešina.

- Želja nam je da pružimo podršku ponovnom uvođenju sektora civilne odbrane i da Savez bude uključen u dalju obuku stanovništva pod okriljem Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, posebno zbog toga što neprestano težimo da ciljeve uskladimo sa delovanjem Vojske i njenim misijama u oblasti odbrane, zaštite i spasavanja ljudi i materijalnih dobara, kroz edukaciju i obuku naših članova - navedeno je u saopštenju.

Vulin je rekao da Savez može računati na punu podršku Ministarstva odbrane i da je Ministarstvo odbrane jedina i prava adresa za sve rezervne starešine.