Jovanović: Jedini put za opoziciju je da se radi "korak po korak"


IZVOR: Tanjug, Republika - 17.10.2020 | 09:10


Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je uoči predstojećeg sastanka opozicionih stranaka koji treba da bude održan u sedištu DS S, da među učesnicima postoji dobra komunikacija i da se niko ne postavlja kao vođa.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Miloš Jovanović

- Razgovaramo u dobroj veri, nema pretenzija da je neko vođa i nema imperijalnih refleksa koje su postojale kod nekih drugih u pređašnjem periodu - rekao je Jovanović za RTV.

Lider DSS je dodao da na sastancima koji su počeli pre mesec dana na inicijativu predsednika SDS-a Borisa Tadića za stolom sede političke organizacije sa različitim načelima i stavovima, ali da im je zajedničko da žele da dođu do dogovora kako se izboriti za više pluralizma u društvu i medijima i kako bolje kontrolisati izbore.

On je rekao da je za sve njih pođednako važno da se nađu na Javnom servisu i da mogu u većoj meri da kontrolišu birački proces.

Jovanović je ocenio da je ovo jedini put za opoziciju, da se radi „korak po korak, bez velikih pretenzija“.

- Ako se iz ovoga formira nešto ozbiljnije, poput grupisanja po političkoj srodnosti i koordiniranom nastupu na izborima to će biti odlično - zaključio je Jovanović, saopšteno je iz DSS.

Razgovori dela opozicije o budućem delovanj treba da se nastave sledeće sedmice, a kako prenose mediji, na ovom sastanku trebalo bi da bude formulisan zajednički zahtev da opozicija bude ravnopravno predstavljena na RTS.

Do sada su održana tri sastanka.