Đurić žestoko odgovorio Sergeju Trifunoviću posle OPTUŽBI DA JE VUČIĆ UMEŠAN U UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA


IZVOR: Tanjug, Republika - 14.10.2020 | 19:45


Potpredsednik Srpske napredne stranke Marko Ðurić oštro je večeras reagovao na tvrdnje funkcionera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića da je ubeđen da je predsednik Aleksandar Vučić na neki način učestvovao u ubistvu Olivera Ivanovića, navodeći da takve izjave svedoče o izgubljenosti i panici dela srpske opozicije.

Foto: youtube.com/Vecernje novosti

Sergej Trifunović

Ðurić je u saopštenju ocenio da optužiti predsednika sopstvene države za političko ubistvo "na osnovu narkotičkih halucinacija", jeste dno političke neodgovornosti, i svedoči o potpunoj izgubljenosti i panici dela srpske opozicije, ali i o očajanju onih koje je instruiraju i finansiraju.

Ðurić smatra da izjave koje Trifunović daje nisu više ni za sud, "već ga kvalifikuju za neku zdravstvenu ustanovu zatvorenog tipa".


- Sergej Trifunović bolje da je danas iscrtavao bele, nego crvene linije ispred Skupštine Srbije, kako bi dao lični pečat tom suludom performansu, jer uvrede i klevete koje je izneo na račun predsednika Srbije može da izgovori samo stručnjak za izvlačenje belih linija - naveo je Ðurić.

Foto: Tanjug

Marko Đurić

Funkcionere SNS kaže da je spreman da organizuje skupljanje priloga "za lečenje zavisnosti i zavisti bivšeg glumca", a, kako je naveo, sadašnje bruke - Segeja Trifunovića.

- Naivno sam se gotovo tri godine nadao da će se Srbi ujediniti makar po pitanju mučkog ubistva Olivera Ivanovića i da ćemo jednoglasno izvršiti pritisak na Prištinu i međunarodnu zajednicu da se naručioci i počinioci zločina privedu pravdi, ali očigledno je mržnja dela srpske opozicije prema predsedniku Vučiću jača od svake pristojnosti i nacionalne odgovornosti - poručio je Ðurtrić.

On se izvinio svima koji su voleli i poštovali Olivera Ivanovića "zbog neukusa i besprizornosti onih koji pokušavaju da politički profitiraju na njegovoj smrti".