ĐORĐEVIĆ PREDSTAVIO POLITIČKE IDEJE I IDEALE: Mlađa umislio da je Karađorđe!


IZVOR: E. S. T. - 14.10.2020 | 21:46


Lider pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević organizovao je juče performans kojim je pokazao da sebe doživljava kao vožda Karađorđa koji će osloboditi Srbiju?!

Foto: ALO

Mlađan Đorđević

Naime, posle liturgije koja je održana u Orašcu i predstave sa kostimiranim glumcima Đorđević se obratio pristalicama i simpatizerima svog pokreta.

Sa mesta na kojem je podignut Prvi srpski ustanak, u Marićevića jaruzi, Đorđević je poručio:

- U svakom Srbinu je duh Karađorđa i tu iskru valja osloboditi u teškim vremenima kakvo je ovo.

Đorđević je potom objasnio i da je to razlog što je pristalice pokreta okupio u Marićevića jaruzi, mestu na kojem je podignut Prvi srpski ustanak i odakle je krenulo oslobođenje Srbije 1804.

Đorđević: U svakom Srbinu je duh Karađorđa i tu iskru valja osloboditi

 

- Danas s ovog mesta ponovo podižemo oslobođenje jer Srbija više ne može da trpi i da čeka. Danas stavljamo tačku na pljačku i na izdaju Srbije. Ovde su se okupili ljudi koji vole Srbiju i koji žele dobro Srbiji - rekao je lider Oslobođenja.

Đorđević je potom ispričao da je protiv svih sporazuma i priznanja Kosova, te da se protivi članstvu Kosova u Ujedinjenim nacijama.

Na skupu je naglašeno da pokret Oslobođenje u narednom periodu otpočinje svojevrsnu seriju razgovora sa građanima širom Srbije da bi "okupili sve slobodoljubive ljude u širok front koji bi se suprotstavio Vučićevom kriminalu i autokratiji".