OBORENI SVI REKORDI: Predsednikovo obraćanje o mandataru GLEDALA CELA SRBIJA!


IZVOR: srbijadanas.rs, Republika - 06.10.2020 | 11:29


Sinoćno obraćanje javnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom kojeg je saopštio ime mandatara za izbor nove vlade, na televizijama Pink i RTS pratilo je više od 2,2 miliona građana.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Aleksandar Vučić

Ukupan šer Vučićevog obraćanja na obe pomenute televizije bio je čak 21, a posebno je zanimljivo da gledanost nije opadala iako je prenos trajao 50 minuta.

Samo je Dnevnik RTS u 19.30 sati bio za nijansu gledaniji, ali je njegova centralna tema upravo bila predstojeće obraćanje predsednika i pitanje novog mandatara.

 

 
$bp("Brid_01983124", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"238"});

 

Podsećanja radi, sinoćnim obraćanjem predsednik Vučić imenova je premijerku Anu Brnabić za mandatar za sastav nove Vlade Srbije.

- Tu odluku doneo sam u Ustavom i zakonom propisanom roku, razume se - rekao je Vučić na početku obraćanja.

- Imali smo više kandidata za mandatara. Zahvalio sam se pojedinim kandidatima, koji su bili vredni i odani stranci i politici za koju se zalažemo - rekao je predsednik i dodao:

- Vodila je disciplinovanu i odgovornu politiku, nije se dodvoravala ni stranim centrima moći, niti kome u zemlji. Ništa krupno ne mogu da joj zamerim, a sitno mogu, ali to sebi mogu i više, pa nije fer da sebi oprostim, a drugome ne.