Vučić: Srbija neće ispuniti snove Prištine, uzalud veruju u pritiske!


IZVOR: Tanjug, Republika - 06.10.2020 | 05:54


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se Albanci varaju ako očekuju da će im se ostvariti snovi, da će im Srbija dati ono što priželjkuju, a oni pri tom nastaviti da vređaju Srbiju i Beograd i napadaju srpsku decu na KiM.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Aleksandar Vučić

"Važno je da Albanci znaju, a to sam im ponovio i u Vašingtonu pred američkim predstavnicima, ali i pred najvišim zvaničnicima EU i pregovaračima da ne postoji gvozdeni čekić ili malj kojim će neko da nas udari u glavu da im damo šta oni priželjkuju, a da oni svakog dana vređaju Srbiju i Beograd i napadaju našu decu na KiM", rekao je sinoć Vučić komentarišući poruke iz Prištine da su duboko razočarani izjavama srpskih zvaničnika.

Vučić je dodao da vlast u Prištini uzalud veruje da će neko iz sveta imati snagu dovoljnu da pritiskom natera Srbiju na tako nešto, da će dobiti poene na svetskoj političkoj sceni i tako ostvariti svoje snovi, da se to neće desiti.

"Ako žele razgovor i kompromisno rešenje Srbija je za to spremna", istakao je on i dodao da je dovoljno da razumeju jednu stvar a to je - da je važno da živimo u miru".

 
$bp("Brid_01963344", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"234"});

Vučić i dodao i da da on ne izgovara teške reči ne zato što se neko plaši Prištine, već upravo zbog mira.

Kada je reč o primedbama Vlade u Prištinii, onima koje dolazile od Edija Rame i od svih drugih kako kaže, ne obraća previše pažnju, jer zna da oni to rade zbog unutrašnjih političkih prilika.