VUČIĆ O TAJKUNSKOM SPISKU NOVIH MINISTARA: Sve su pogodili, možda su me prisluškivali!


IZVOR: Republika - 01.10.2020 | 07:12


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je prilikom obilaska radova na izgradnji kovid bolnice u Zemunu da će sastav nove vlade Srbije izgledati drugačije od onoga koji se pojavio u opozicionim medijima.

Foto: instagram.com/avucic

Aleksandar Vučić

Upitan da prokomentariše spisak ministara u novoj vladi Srbije koji su objavili pojedini tajkunski mediji, Vučić je kroz osmeh odgovorio:


- Ma sve su pogodili, svakog ministra, ali da sačekamo još nekoliko dana pa da vidimo ko će stvarno da bude u novoj vladi. Onda ćete videti koliko su pogodili - rekao je Vučić i dodao:

- Sve oni znaju. Mora da su me prislučkivali kad sve znaju - ironično je rekao Vučić.

Kada je reč o 5. oktobru i prizivanju da se on opet desi, Vučić kaže da ima onih koji političku aktivnost zasnovaju na prošlosti, onih koji i dalje žive u 90-im godinama, a oni su ujedno obrukali Peti oktobar i najviše se obogatili. Danas se takvi sa setom sećaju tih događaja i opet ih prizivaju.

- Zašto biste da se to opet desi? Zato što je Srbija prva po stopi rasta, zato što ima stabilan dinar, jer su plate porasle na 511, penzije za 40 odsto? Zato što su plate porasle za 42,5 odsto, jer gradimo bolnice i auto-puteve? Zato što gradimo pruige i putujemo pola sata do Novog Sada? U ovom trenutku gradimo četiri autoputa, a uskoro kreće i peti, Fruškogorski. Kada sve to pogledate, kada vidite da nismo imali muzeje, u vojsci nismo imali ništa, nijedan ozbiljan avion i helikopter.... Kada pogledate kako je bilo u policiji, a kako je sada, ja vas pitam: u kojoj je to sferi gore?