(FOTO) NEVEROVATAN KOMPLIMENT OD AMERIKANACA! O'Brajen: Aplauz Vučićevoj hrabrosti


IZVOR: E. S. T. - 08.09.2020 | 17:12


Savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće Robert O'Brajen uputio je kompliment predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj politici.

Foto: Tanjug/AP

Robert O'Brajen

O'Brajen je na zvanični Tviter profil Saveta za nacionalnu bezbednost na srpskom jeziku preneo reči ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina, koji je odbacio sve maliciozne komentare vezane za stolicu na kojoj je srpski predsednik sedeo tokom razgovora sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Dobro rečeno: Veličina čoveka se ne meri ni veličinom stolice na kojoj sedi ni veličinom sile u čije ime govori, već veličinom hrabrosti da na svakoj stolici brani svoj narod i prijatelje svog naroda!

Na sve to O'Brajen je dodao: "Aplaudiramo Vučićevoj hrabrosti!"

Pored Ričarda Grenela, sastanku predsednika Beograda i Prištine u Vašingtonu prisustvovao je i O'Brajen.

- Sjedinjene Države su spremne da olakšaju i doprinesu ekonomskoj normalizaciji Beograda i Prištine - napisao je O'Brajan na Tviteru pred početak dijaloga.

Vučić: O'Brajen dobro razume poziciju Srbije

Inače, predsednik Srbije je u nekoliko navrata isticao da je iz razgovora sa O'Brajanom shvatio da on dobro razume poziciju Srbije, te da je Vašington spreman da čuje zahteve i probleme Beograda.

Posle razgovora koji su imali u Davosu, Vučić je rekao da su otvorena vrata da razgovaramo sa američkim prijateljima drugačije nego ranije.

Konstatovao je da je Trampov saradnik, s kojim je razgovarao na marginama Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, pristojan čovek koji hoće sa sasluša i one koji dolaze iz malih država.