Ðorđević: U fokusu su nam prava boraca i veterana


IZVOR: Tanjug, Republika - 31.08.2020 | 12:52


Zakon o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica, koji će početi da se primenjuje 1. januara sledeće godine, značajno će unaprediti položaj ove kategorije stanovnika, kaže ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević koji se danas sastao sa predstavnicima saveza i udruženja boraca i vojnih invalida.

Foto: Tanjug

Zoran Đorđević

"Ministarstvo priprema podzakonske akte i registar koji će biti sastavni deo Zakona, a koji će omogućiti bolji standard i veća prava našim borcima i veteranima. Poštujući njihove prioritete i potrebe uspeli smo da zajednički dođemo do rešenja koja će im poboljšati položaj", istakao je Ðorđević.

Kako je saopštilo Ministarstvo, na sastanku ministra Ðorđevića i predstavnika udruženja i saveza boraca i vojnih invalida zaključeno je da će bolji položaj boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica biti u vrhu prioriteta rada Ministarstva.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je uvećalo budžet za projekte za udruženja i saveze za 140 odsto, tako da je 2017. godine taj budžet je iznosio 50 miliona dinara, dok u 2020. godini iznosi 120 miliona dinara.
Najavljeno je da će u narednih deset dana biti raspisan drugi poziv za učešće na javnom konkursu za projekte za 2020. čija realizacija se očekuje do kraja godine.

Svi javni pozivi su objavljeni na sajtu Ministarstva i mogu se naći u kategoriji Dokumenti - Javni konkursi.

"Posebna pažnja mora biti posvećena ljudima koji su se borili za našu zemlju, to je politika našeg predsednika Aleksandra Vučića, čemu ćemo nastaviti da težimo i u narednom periodu. Poboljšanje njihovog položaja obezbedićemo ne samo kroz projekte, već i kroz zakonodavni okvir", rekao je ministar Ðorđević.