UVELI SU NAM VELIKOG BRATA, A STEFAN NEMANJA JE ONDA KIČ I ŠUND?! Vučić zapušio usta neukoj opoziciji, postavio na mesto koje zaslužuju


IZVOR: Republika - 21.08.2020 | 09:51


Neumesni komentari opozicije na račun spomenika velikom Stefanu Nemanji na Savskom trgu stigli su do predsednik Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: youtube.com/tanjug.com

Aleksandar Vučić u Batajnici

Predsednik naše države je posle vojne vežbe u Batajnici upitan da prokomentariše kritike da je spomenik osnivaču najsvetlije srpske dinastije kič i šund:

- Interesantno da oni koji su nam uveli "Velikog brata" su u tome videli vrh kulture, a u Nemanji vide kič i šund. Pitao sam se uvek koji su to ljudi koji to kritikuju. Dižemo spomenik rodonačelniku Srbije, u Pionirskom parku su digli spomenik "Velikom bratu". Smetlište, užas. Prvi rijalitiji koji su uništavali svest, duhovnost... Ako hoćete da nametnete "Velikog brata" umesto Stefana Nemanje, ne verujem u to. U Srbiji nema stvari koju kada uradite da je dobra: autoputevi, otvorene fabrike, vojska, pruge,...Nije im dobro.  Verovatno jer nisu stavili pare u svoj džep  izjavio je Vučić i naglasio koliko se ulaže u dizanje istorijske svesti kroz kulturu:

 
$bp("Brid_98003530", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"234"});

- Zašto 75 godina nismo napravili nijedan film o Jasenovcu jer lažne elite nisu htele da se zameraju i bežale su. Ja se ne stidim naših žrtava i Nemanjića.  Zato gradimo Hram Sv. Save, a oni su za 10-12 godina na vlasti ualgali tri puta manje nego mi - dodao je Vučić.