Đurić oduvao Tadića: On je lažni demokrata


IZVOR: Tanjug, Republika - 15.08.2020 | 14:25


Funkcioner SNS Marko Ðurić izjavio je danas da je Boris Tadić izjavom da Aleksandar Vučić svoje državničke poslove obavlja sa "lažnim dekomratskim legitimitetom" potvrđuje da je bivši predsednik bio i ostao "lažni demokrata", jer mu, kaže, volja većine građana ne znači ništa.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Marko Đurić

- Možda Tadić misli da legitimitet predsedniku Srbije ne daju građani, već neko drugi, i tako je možda bilo u vreme dok je on bio na vlasti, ali danas ekskluzivno pravo da biraju nosoce državnih funkcija imaju građani - isti oni čiju izbornu volju Tadić prezire i omalovažava - rekao je Ðurić, a saopštio SNS.

Ðurić u izjavi Tadića naziva "razočaranim, diktatorom", jer u njegovo vreme, kaže, nije bilo nijednog slobodnog medija, pravo na drugačije mišljenje, pa čak ni pravo na mirno političko okupljanje, što je, dodaje, svojim životom platio Ranko Panić.

- Međutim, Boris Tadić ne samo da je bio diktator, jer i diktatora ima raznih vrsta, on je bio od one najbahatije vrste diktatora, jedan od onih čija se politika svodi na devizu: posle mene potop - rekao je on.

 
$bp("Brid_97501463", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"234"});

Kaže da nebriga koju je iskazivao za srpske nacionalne interese, ekonomsku i demografsku budućnost Srbije svrastava ga u red najvećih političkih štetočina u srpskoj istoriji, a naša zemlja je jedva preživela njegovu kleptomansku pendrek-demokratiju.

- Žao mi je što je Tadić razočaran u svoj "drugi film", ali u životu svako dobija prema zaslugama, a on ne zaslužuje ništa više od uloge lidera jedne marginalne stranke i zauvek bivšeg predsednika - ocenio je Ðurić.