(VIDEO) LAŽI I BEZOBRAZLUK N1 - Prekinuli direktora "Zvezdare" usred izlaganja neistinama - USLEDIO ŽESTOK ODGOVOR


IZVOR: Republika - 21.07.2020 | 14:42


Direktor KBC "Zvezdara" dr Petar Svorcan je prekinut usled izlaganja od strane opozicione televizije N1 tokom odgovaranja na problem prebukiranosti Infektivne klinike.

Foto: youtube.com/Tanjug

Petar Svorcan

- U Beogradu imaju četiri prijemna centra: Infektivna klinika, "Bežanijska kosa", "Zemun" i Gradski zavod za plućne bolesti. Pored toga su pri svakom domu zdravlja otvorene još jedna, dve kovid ambulante. U početku je bila velika navala na Infektivnu kliniku, pa je reagovalo Ministarstvo zdravlja sa povećanjem kovid ambulanti i samim ti je apelovalo na građane da ih koriste i izbegavaju Infektivnu kliniku i drugo prijemne centre. Otvorene su dve ambulante što rade 24h. Naš narod iz ubeđenja da je ovo zarazna bolest i zato idu na Infektvnu kliniku. Moguće da ima i pacijenata iz unutrašnjosti koji se samo upućuju tamo.

Zatim je usledila opaska novinarke Žakline Tatalović, da bi se intervencijom portparolke napomenulo uz molbu da obrati pažnju i pusti doktora Svorcana da pre svega završi sa odgovorom. Novinarka N1 je se ubacila kostatacijom kako je doktor Svorcan tvrdio da su građani krivi za brojke, što je momentalno demantovano:

- Nisam ja rekao da su građani krivi. Nemojte mi amputirati nešto što nisam rekao, samo sam rekao gde postoje sve ambulante gde se građani mogu pregledati. Koliko lekara radi u toj ustanovi u smeni, ne znam jer ne radim u toj ustanovi. Samo sam objasnio gde mogu da odu i da se pregledaju - 

Pomenuti momenat vidite na 49:30.