REBIĆ: SINOĆ POVREÐENO 14 POLICAJACA, UHAPŠEN 71 HULIGAN


IZVOR: Tanjug, Republika - 11.07.2020 | 09:51


Direktor policije Vladimir Rebić obratio se javnosti jutros iz Palate Srbije povodom sinoćneg, kako je rekao, brutalnog napada na policiju i zdanje Skupštine Srbije.

Foto: Tanjug

Vladimir Rebić

- Imate priliku da vidite dokle ide ta razularenost mase koja je bacala flaše, kamenice, baklje pa čak i suzavac na policajce koji su telima branili zdanje Skupštine - rekao je Rebić dodajući da je bilans sinoćnjeg divljanja 14 povređenih policajaca, 71 uhapšen huligan, međusobni sukobi samih ekstremista i huligana kao i munjevita akcija policije u hapšenju osumnjičenog za dvostruko ubadanje nožem.

 
$bp("Brid_94470311", {"id":"22746","width":"16","height":"9","video":"597961"});
- Baš da se ne bi sutradan govorilo kako je policija reagovala, uoči večeri sam dao nalog načelniku Staniću da policija deluje krajnje uzdržano i da reaguje samo u krajnjem slučaju, ukoliko su policajcima ugroženi život i telo - kazao je Rebić koji je podsetio da je reč o neprijavljenom protestu koji je eskalirao oko 21 čas kada su huligani policajce i zdanje Skupštine zasuli bakljama, kamenicama, pa čak i suzavcem. On je podsetio da je policija telima štitila zdanje Skupštine pred brutalnim napadom i nezapamćenim nasiljem.

Foto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ

14 policajaca povređeno, uhapšen 71 huligan, od početka nasilnih protesta povređeno najmanje 130 policajaca koji su morali da potraže pomoć lekara

- Poveđeno je 14 policajaca, uhapšen je 71 huligan, a od početka nasilnih protesta povređeno je najmanje 130 policajaca koji su morali da potraže pomoć lekara  - dodao je direktor policije izrazivši nadu da će uhapšeni huligani biti i osuđeni za ono što su činili i poslati na izdržavanje zatvorskih kazni. On je dodao i da će biti ispitan i svaki eventualni pojedinačni slučaj upotrebe prekomerne sile. 

Rebić je rekao i da je primećeno prisustvo stranih elementata u nasilnim protestima u centru Beograda poput crnogorskog državljanina koji je uhapšen sa šlemom?!