Đilasov pakleni plan: Grigorija za vođu opozicije


IZVOR: Republika - 10.07.2020 | 03:00


Lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas i prijatelj mu Mlađan Đorđević prokrčili su put za lansiranje novog gurua opozicije, a to je, verovali ili ne, vladika diseldolfski i sve Nemačke Grigorije!

Foto: Tanjug/D. GOLL, R. PRELIĆ

Dragan Đilas / Vladika Grigorije

Umesto osude rušenja, paljenja automobila, prebijanja, Grigorije je iz Nemačke, maltene, sve to podržao navodeći da su protesti spontani. A onda je zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću, koji je prethodno rekao da su on, Đilas i Đorđević inspiratori nereda, kao kroz šalu poručio da bi u tom slučaju bio ućutkan.

- Osetio sam da je taj protest spontan i nekontrolisan. To svaki, iole inteligentan, čovek može da primeti. A sad bih mogao da se našalim sa vašim zamenikom gradonačelnika - da sam ja organizovao proteste, on jutros ne bi mogao da daje izjave - rekao je Grigorije.

Vesić odgovara da se nije uplašio tih pretnji "malog privrednika Mladena Đurića, koji se predstavlja kao Grigorije".

- Ovaj vladika je moćan čovek sa vezama među ljudima sa različitih strana zakona. Sada sam shvatio da je spreman i da preti ubistvom. Ja sam to dobro razumeo, a verujem da su i građani Srbije razumeli da je Đilasov vladika Grigorije spreman i da ubije - kaže Vesić za Srpski telegraf.

Foto: youtube.com/Naša Srbija

Mlađan Đorđević

Simptomatično je da je i Aida Ćorović, aktivistkinja za ljudska prava, koja je bila na listi DS u vreme kad je njome šefovao upravo Đilas, poručila da je Grigorije jedini čovek koji može ujediniti, koordinisati i kanalisati bes građana čija se politička opredeljenja kreću od ultradesničarskih do levičarskih, zelenih i humanističkih. Ona je rekla da je on jedini pred kojim bi delimično ustuknuli huligani i pred čijim autoritetom bi policija i vojska mogli biti paralisani:

- Čak ni opskurni zločinci bezbednosnih službi neće smeti da udare frontalno na "svetog čoveka". Za desničare i vernike je prirodni autoritet koji mi daje Crkva, a za građanski opredeljeni deo stanovništva, a pogotovu za građane koji pripadaju drugim nacijama i verskim zajednicama, Grigorije je prihvatljiv zbog otvorene konfrontacije sa Vučićem. Mislim da je Srbiji potrebna njegova pomoć.