Kačite nekome "ratne zločine" kao da to nije ništa: Američka novinarka osula paljbu po Njujork tajmsu!


IZVOR: Tanjug, Republika - 26.06.2020 | 15:57


Američka novinarka srpskog porekla Ksenija Pavlović MekAtir poručila je danas da glavni urednik Njujork Tajmsa Din Baket mora da se izvini Srbiji i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću zbog, kako je navela, klevetničke objave i dezinformisanja javnosti, nakon što je taj list na Tviteru objavio da je sastanak u Vašingtonu otkazan, jer je lider Srbije optužen za ratne zločine.

Foto: Printscreen/Twitter

Sporan "tvit" Njujork tajmsa

- Vi možete da prikačite ''ratne zločine'' uz nečije ime i ponašate se kao da to nije ništa... Izvinite se - napisala je MekAtir na Tviteru.

Podsetila je da je Njujork tajms reagovao u slučaju senatora Toma Kotona, ogradivši se od njegovoig poziva na vojnu intervenciju zbog protesta u SAD i pozvala list da bude dosledan.

Sve vesti iz rubrike Srbija pročitajte ovde.

Najavljujući na Tviteru tekst o otkazivanju sastanka Beograda i Prištine u Vašingtonu Njujork tajms je napisao da je do otkazivanja došlo jer je "lider Srbije optužen za ratne zločine", iako u podnaslovu ispod prateće slike u istovetnoj rečenici piše da se radi o "lideru Kosova".

Nakon toga, tvit je promenjen i sada ispravno piše da je "lider Kosova optužen za ratne zločine".

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksnadar Vučić rekao je danas povodom naslova teksta Njujork tajmsa u kome se pominje kao ratni zločinac da veruje da je u pitanju nenamerna greška.

- Ja sam naučio da me za svašta optužuju, pevaju, svašta izgovaraju, a da sam pocinio ratne zločine, to još nisam čuo - rekao je Vučić novinarima u Briselu.

- Što se tiče Njujork tajmsa, ja verujem da je to greška, nisu ljudi namerno, želim da verujem. Sad da li je greska ili ne, ko će ga znati... - rekao je Vučić.