Ne bira saveznike! Đilas sa Hrvatima zajedno na Vučića


IZVOR: E. S. T. - 11.06.2020 | 05:03


Što Hrvati nabace, to đilasovci dočekaju na volej! Tako izgleda sinhronizovana akcija protiv predsednika Srbije jer je tajkunov portal Direktno.rs brže-bolje preneo tekst zagrebačkog Jutarnjeg lista, koji Vučiću prognozira sve najgore.

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ

Dragan Đilas

- SNS će premoćno pobediti na izborima 21. juna, ali je pred Vučićem nikad više problema koji će mu doći glave - piše list koji "probleme" vidi u kosovskom pitanju, situaciji u Crnoj Gori, odnosima sa Evropskom unijom "u senci odnosa sa Rusijom i Kinom".

Vučić je, kako se navodi, iz predizborne kampanje sklonio temu Kosova i zamenio je delikatnom, neostvarivom i "na kraju balade 'gubitničkom' Crnom Gorom".

Autor teksta Vlado Vurušić, koji Đilasovim "novinarima" očigledno imponuje, tvrdi da Vučić i sebe i javnost u Srbiji "hrani krizama i stvaranjem i širenjem napetosti na celo društvo, a takvu atmosferu širi i na okruženje kada, kako se navodi, kaže da je svestan da ide glavom kroz zid i da nema šanse da prođe onako kako on to predstavlja".

PORTAL DIREKTNO PRENEO PLJUVAČKI TEKST JUTARNJEG LISTA

List sa žalošću konstatuje potpuno rasulo "u ionako slabašnoj, nedefinisanoj i razjedinjenoj opoziciji, koja se dodatno podelila po pitanju izlaska ili bojkota izbora", a Vučiću zamera i podršku Trampu.

Reagujući na ovaj tekst, Vučić je rekao je Hrvati svakog dana pišu nešto protiv njega, a da razlog leži u tome što Srbija ima tri puta veću stopu rasta od njihove. Dodao je da niko u Hrvatskoj nije preneo podatke Evropstata, prema kojima je Srbija prva u regionu po stopi rasta BDP.

- Srbija raste duplo većom stopom, a 2021. prvi put će imati veći BDP od Hrvatske - ukazao je Vučić.

Nema sumnje i da EU mnogo pomaže Hrvatskoj, kaže on, ali ističe da je važno da mi verujemo u Srbiju i radimo.

Frans pres: Predsednik nikad moćniji

Za razliku od Jutarnjeg lista i Đilasovih medija, agencija Frans pres konstatuje da je predsednik Srbije izašao iz koronakrize jači nego ikad i da će učvrstiti svoju moć.

- Sa 250 umrlih na sedam miliona stanovnika, ova balkanska zemlja je izbegla najgore, ukidajući restriktivne mere na vreme za izbore 21. juna - javlja AFP.

Gotovo polovina Srba ima poverenje samo u njega, prema Ipsosu, što je rekord za 20 godina ovakvih istraživanja. Opozicija je slomljena, deo je odlučio da bojkotuje izbore, a predsednikova Srpska napredna stranka je već bila u poziciji da produži vladavinu, koja traje osam godina, zaključuje agencija.