Šabački SNS poručio: Za razliku od Zelenovića i Petrovića, mi brinemo o našoj deci!


IZVOR: Republika - 03.06.2020 | 12:06


Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac upozorio je na današnjoj konferenciji za novinare na katastrofalan odnos gradske vlasti na čelu sa Nebojšom Zelenovićem prema predškolskom obrazovanju na teritoriji Šapca.

Foto: Republika

Šabački SNS obećava bolje sutra građanima

Javnosti se na konferenciji obratila Zorica Džinović vaspitačica Predškolske ustanove „Naše dete“, koja je istakla da su zaposleni u predškolskoj ustanovi izloženi brojnim pritiscima i ucenama od strane Zelenovićevog rukovodstva, kao i da se nad njima sprovodi klasičan mobing.

Džinovićeva je kao dugogodišnji  glavni vaspitač ustanove i predsednik sindikata zaposlenih odlično upućena u sve što zaposleni preživljavaju. Ona ističe da je  imala i fizičku  povredu na radnom mestu, zbog koje je dobila četiri kopče na glavi, ali da je rukovdstvo ustanove ceo slučaj zataškalo. Hvala Bogu, kaže Džinovićeva, što sam povređena bila ja, a ne neko od dece.

- Brojne moje kolege rade pod pritiskom ucena, pretnji premeštajem, ali i otkaza samo zato što su članovi sindikata, kaže Džinovićeva i ističe da su mnogi od njih morali  da napuste sindikat. Ona je upozorila na nedopustivu prekobrojnost dece u grupama, što otežava rad vaspitača. U pojedinim grupama je više od tridestoro dece na samo dva vaspitača, kaže Džinovićeva. Velika nepravda je i što su vaspitači za isti posao koji obavljaju različito plaćeni, a poseban problem je preko 100 zaposlenih na određeno vreme, kojima se godinama produžava ugovor bez odluke o stalnom zaposlenju. To je nepravda koju moramo ispraviti - kaže Džinovićeva. 

Posebno je upozorila na problem bezbednosti dece u pojedinim vrtićima ističući da je u jednom vrtiću dva puta izbijao požar zbog loših instalacija, što je zataškano,  da tri montažna vrtića rade, iako im je prošao rok trajanja, kao i da je nejasno gde se ulaže novac koji se izdvaja za vrtiće.  

Kandidat  Srpske napredne stranke za gradonačelnika Šapca dr Aleksandar Pajić upozorio je da je boravak dece u šabačkim vrtićima najskuplji u celoj Srbiji  i da iznosi čak 6500 dinara.

- Nebojša Zelenović se hvali da u Šapcu nema lista čekanja za vrtiće, a prećutkuje činjenicu da je to zato što su vrtići njegovom odlukom toliko skupi, da ljudi i ne prijavljuju decu za boravak u istim - kaže Pajić i ističe da će Srpska napredna stranka čim preuzme vlast u Šapcu sigurno odrediti nižu cenu boravka dece u vrtićima.

U svom obraćanju istakli su da rpski naprednjaci, za razliku od Zelenovića i njegovog mentora Dušana Petrovića, brinu o našoj deci. I Šapčani to vide.

- Zato će 21. juna  svoj glas dati Srpskoj naprednoj stranci, budućnosti i nadi, boljem sutra za našu decu - istakao je Pajić i pozvao sve Šapčane da izlaskom na izbore doprinesu veličanstvenoj pobedi Srpske napredne stranke, koja će posle dvadesetogodišnje vladavine  Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića konačno osloboditi Šabac štetočinske vlasti i početi obnovu grada, koji zaslužuje najbolje.