Opozicija potpuno izgubila kompas: Lutovac i Jeremić napadaju Tadića


IZVOR: E. S. T. - 01.06.2020 | 05:53


Lideri opozicije više definitivno ne znaju gde udaraju, pa je tako nova tačka sukoba postao Vračar. Naime, prema Đilasovom nalogu, Vuk Jeremić i Zoran Lutovac juče su agitovali među građanima da bojkotuju lokalne izbore 21. juna, na koje izlaze Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića, Nova Zorana Živkovića i Pokret slobodnih građana Sergeja Trifunovića.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Članovi Saveza za Srbiju

Suočeni sa krahom ideje bojkota, od koga odustaju i njihovi dojučerašnji istomišljenici, lideri Narodne i Demokratske stranke najavili su "turneju" protiv izlaska na izbore širom Srbije. Građane su juče, između ostalog, plašili koronom.

- Niko svojim glasom 21. juna neće promeniti rezultat izbora, rezultat izbora je unapred poznat - rekao je Jeremić, ali nije precizirao da li misli na pobednika ili na rezultat svih ostalih partija - učesnica izbora.

Na pitanje o činjenici da su neke stranke u SZS i oko njega odustale od bojkota, te da SDS, Nova i PSG izlaze upravo na Vračaru, Jeremić je rekao da nema komentara, a Lutovac je novinare uputio na te stranke.

Lutovac je, inače, u subotu smenio kompletnu statutarnu komisiju i tako nastavio čistku "nepodobnih" u DS.