PASTOR: Za Mađare u Srbiji izbor lak - SVM jedina opcija


IZVOR: Tanjug - 26.05.2020 | 15:34


Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor kaže da će SVM biti jedina mađarska stranka koja će učestvovati na republičkim, pokrajinskim i lokalnim izborima koji će u Srbiji biti održani 21. juna.

Foto: Tanjug/J. PAP

Ištvan Pastor

On je u jutarnjem radio programu subotičkog Panon RTV-a rekao da zato veruje da će pred mađarskim biračkim telom biti laka odluka.

Povodom predaje liste u Subotici, Pastor je rekao da je to izazvalo uznemirenje, pri čemu pojedinci pokušavajuda SVM posvadaju sa SNS.

- Za to nema nikakvog osnova ni utemeljenja. Mi ne želimo da se konfrontiramo ni sa kim, kada iznosimo stavove to ne činimo da bi nekoga napali - rekao je Pastor.

Ako, kako navodi, drugi mogu da kažušta misle o gradu, u šta žele da ga pretvore, onda i SVM ima pravo da to učini i dodaje da to nije upereno ni protiv koga.

Naveo je da se raspodela paketa pomoći pennzionerima sa primanjima nižimod 30.000 dinara u Subotici i dalje ne odvija dobro i da je SVM upravo sastavila listu od 1.326 građana koji tvrde da imaju pravo na paket pomoli ga nisu dobili.