Tadić licemer zaboravio šta je radio 2012. godine


IZVOR: Biljana BOJIĆ - 15.05.2020 | 05:33


Nigde nam se ne žuri, imamo ustavne i zakonske obaveze. Prošlo je četiri godine od poslednjih izbora. U demokratiji se na izbore ide na četiri godine, eventualno ranije iz nekih razloga, ali nemate izbore posle isteka tog roka - rekao je predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić, komentarišući kritiku lidera SDS Borisa Tadića da se njemu žuri da izađe na izbore što pre.

Foto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ

Boris Tadić

Tadićeva poruka je odraz neznanja, ali i licemerja, foliranja i laži jer je upravo on, ocenjuju sagovornici Srpskog telegrafa, toliko žudeo da zadrži vlast 2012. da je samom sebi skratio predsednički mandat za gotovo godinu dana. Žurilo mu se da izađe na predsedničke izbore jer je računao da će, uz izbore na ostalim nivoima, ostati šef države.

Njegov bivši savetnik i marketinški stručnjak Nebojša Krstić kaže da je licemerje slaba reč za ovo što radi SZS.

- Njihova "politika" je salata od laži, prevara, nasilja, prenemaganja, foliranja i demagogije. Ja sam bio ubeđen da su izbori dokaz demokratije društva. I da se oni moraju održati na svake četiri godine, znači u zakonom određenom roku.

Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost kaže da je Srbija jedina zemlja na svetu gde vlast želi da se održe redovni izbori, a opozicija da se izbori odlažu unedogled.

- Tadić je rodonačelnik partokratije, tvorac neprincipijelnih koalicija, fascinantno netalentovani strateg, narcisoidna persona koja ne ume sebi da prizna poraz. Pravo je čudo kako je tako politički netalentovana osoba, igrom slučaja i slomom vrednosti našeg društva, bila na čelu ove zemlje.