Đilas glumi za OSKARA!


IZVOR: E. S. T. - 05.05.2020 | 03:00


Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde (SSP), potvrdio je da ne preza ni od čega u nameri da se po svaku cenu vrati na vlast pošto je za taj cilj spreman da uplete i decu. Đilas je lošom glumom i režijom dostojnom Oskara pokušao da obmane građane u video-snimku koji je postavio na društvene mreže koji je, kako se ispostavilo, bio tek prvi čin dobro organizovane predstave.

Foto: printscreen/vimeo.com

Dragan Đilas

Ipak, predvodnik Saveza za Srbiju zaboravio je da su proteklih godina, što se tiče dece, na meti bila jedino deca predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kojima su upućivane najogavnije pretnje i uvrede. A Đilasovu decu, navodno, veoma je pogodilo što su njihove komšije skandirale i puštale s razglasa: "Đilase, lopove".

IZABRAO TERMIN

Zbog toga je objavio "srceparajući" video u kom Vučića naziva kretenom i obećava mu da će "kad-tad platiti za ovo". Tajming je, naravno, bio pažljivo izabran...

Ni za njihove porodice nije mario

  • Devojčici T. DŽ., tada 10-godišnjakinji, radnik obezbeđenja Skupštine grada tokom protesta izbeglica 2013, kad je Đilas bio gradonačelnik, povredio nos
  • Na protestima opozicije januara 2019. Đilas u društvu obezbeđenja izvređao i ispsovao studente iz levičarskog pokreta Marks 21
  • Policajcu Dejanu Steviću psovao majku i pretio da će ga ostaviti bez posla samo zato što ga je zaustavio i uhvatio u saobraćajnom prekršaju u vreme dok je bio na položaju

Đilas je u nedelju uveče prvo na Tviteru objavio snimak na kom, maltene plačući, poručuje da su njegova deca bila uplašena i da su plakala jer se s obližnje zgrade sa razglasa čulo: "Đilase, lopove". Optužio je Vučića da je "poslao debile" to da urade, nazvao predsednika države kretenom i u uličnom maniru poručio: "Čekam vas sutra, pa dođite". Međutim, i iz njegovog izlaganja jasno je da decu niko nije napao niti im pretio. Čak, niko ih nije ni pomenuo. On ih je sam u sve upleo. To mu nije bilo dovoljno, pa se uključio i u "Utisak nedelje" (tu se vraćamo na onu konstataciju o tajmingu) i ponovio optužbe. Podjednako uzrujan (kao) iako je od prvog snimka do tada prošlo sat vremena.

Pokopale ga Tepićeva i Bećkovićeva

Mada je u prethodnih pet dana sa razglasa širom države išlo: "Đilase, lopove", simptomatično je da se šef opozicije setio da mu to zasmeta baš u nedelju veče, kada je, gle kakve li slučajnosti, mogao da se uključi direktno u "Utisak nedelje". I nije se, međutim, ni tu proslavi, o čemu svedoče komentari voditeljke Olje Bećković i jedne od njegovih najbliskijih saradnica i potpredsednice SSP Marinike Tepić.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Marinika Tepić

- Neko će reći, pristalice vlasti, "ma nemojte, a kako ste vi sad tako osetljivi, a kako je deci predsednika kad slušaju da se sa prozora izgovaraju uvrede na račun njihovog oca" - rekla je Bećkovićeva.

Sa tim se saglasila Tepićeva:

- Nije im svejedno, sigurno! Zato to ne sme da se radi. Bez obzira na to čija su to deca. Nikada.

Jeftin politički performans Đilasa je, međutim, brzo provaljen. Očigledne stvari i niz događaja koji je usledio ukazali su na bestidan pokušaj organizovane akcije. Pre svega, na početku videa jasno se čuje da čovek koji snima i Đilasu kaže: "Sad" i "Može", što upućuje na montažu. Istovremeno, portali koji su pod Đilasovom kontrolom, kao po komandi, objavljuju vest s gotovo identičnim naslovom "Napali decu Dragana Đilasa", mada je istina da mu decu niko nikad nije spomenuo za razliku od Vučićeve porodice, koja je redovno na udaru, a kamoli napao.

Ovako su napadali Vučićevu decu

Deca predsednika Vučića godinama unazad su meta opasnih i ozbiljnih pretnji silovanjem, maltretiranjem, čak i ubijanjem. Njima se upućuju najbrutalnije uvrede, psovke, kletve, čak i ona da se razbole od raka... I većina tih pretnji dolazila je upravo od saradnika i sledbenika Đilasa.

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Aleksandar Vučić sa sinom Danilom

A Đilas nije reagovao nijedan jedini put. Tako je izostala reakcija na izjavu vlasnika i urednika Tabloida Milovana Brkića da se ne sme dozvoliti da "mali Vukan, Milica i Danilo pobegnu" jer će poslati ljude po njih da ih traže da budu kažnjeni.

Evo samo nekih od monstruoznih pretnji deci predsednika Srbije:

  • Vučka, teška kučka!!! Šta će biti sa Acinom ćerkom, zaklaćemo je, ošuriti, urediti, urediti njenu džigericu i crevca, burag sve to oprati, skuvati, ispržiti, poslužiti Aci da jede dok se meso njegove ćerke ne ispeče!!! (19. septembar 2018)
  • Je*em ti mrtve, Danila i debilnu Milicu. Grobove ti je*em. Svaku kost pojedinačno. Je*em ti seme i pleme. Pi*ko lažljiva i tupava. Presešće ti. Fuj. (15. jul 2019.)
  • Dokle, bre, više, žvalonja, dokleeeeee? Je*em ti Danila mrtvog i nabijem ti na ku*ac kljakavu Milicu, šmokljo. (24. jul 2019.)
  • Razmišljam o kvintesencijalnim pitanjima, kao što je, na primer: "Da li ćerka Aleksandra Vučića, dok je je*e njen otac, misli na Tomislava Nikolića?" (14. februar)
  • Haiku za danas: samo mrtvi vučići su dobri vučići... (19. januar 2020. sa naloga Slavka Tatića, funkcionera DS)
  • Samo se nadam da ćemo pišati i na grobove tvoje dece, a ne samo na tebe. (20. april 2020)
  • Psihopato, je*em ti majku po sred pi*etine, a Danila ti je*em u dupe. (2. maj 2020)

SAMO IH ON POMINJAO

Tačnije, Đilasova deca jesu pominjana, ali ih je pomenuo upravo on. Recimo, podržavajući proteste mladih 2017, govorio je da je ponosan na decu koja šetaju. Objavljivane su i fotografije kako na proteste vodi maloletnu decu. Pre toga, seirio je što oni navodno moraju da žive u Engleskoj jer ovde nema uslova za normalan život.

A kao što rekosmo, po komandi, nakon Đilasovog videa, oglasili su se u nekoliko minuta njegovi istomišljenici. Tako je Vladimir Todorić poručio: "Pobiti govna i gotova stvar", Tanja Vojtehovski je retorički pitala: "Hoćemo li i dalje da udaramo u šerpe iza zavesa ili ćemo konačno da se pobijemo sa njima", dok je Sergej Trifunović pozvao da se primeni sila jer se "ovome samo tim može stati na put".

REAKCIJE

Foto: Tanjug/M. NIKOLIĆ

Nebojša Stefanović

Nebojša Stefanović, član Predsedništva SNS

U patološkoj želji za vlašću ne biraju sredstva kako bi ostvarili cilj, pa makar to bili jeftini politički performansi, kakav je bio Đilasov

Slavko Gak, član GO SNS

Deca, pa ni sopstvena, ne smeju se koristiti u političke svrhe jer je to sramota

Suzana Vasiljević, Vučićeva savetnica za medije

Jeftin politički trik, podsećam da Vučić od početka vanrednog stanja nije pominjao političke protivnike. A za sve to vreme imali ste vređanje njega i njegove porodice i njegove dece od Đilasa, njegovih koalicionih partnera i medija njemu bliskih

Ivica Dačić, lider SPS

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Ivica Dačić

Decu ne treba mešati u političke sukobe, ali to treba da važi za sve, počev od porodice Vučića, moje porodice do porodica opozicionih lidera, a ne da se toga setimo tek kad takvih događaja bude u našoj blizini

Aleksandar Vulin, lider PS

Foto: Tanjug

Aleksandar Vučić

Đilas se izvukao zbog svoje dece, ali ga suze tuđih kćeri i sinova nisu uznemirile. Ne znam da li su Đilasova deca čula "Đilase, lopove", ali znam da su to slušala i u šetnjama koje je organizovao Đilas, baš kao što znam da nije prošao nijedan skup opozicije na kome Đilas nije vikao: "Vučiću, pe*eru"