(VIDEO) Željko Mitrović: Pink neće koristiti nijednu meru pomoći Vlade Srbije


IZVOR: Republika - 18.04.2020 | 11:30


Vlasnik kompanije Pink Željko Mitrović najavio je danas da neće koristiti nijednu meru Vlade republike Srbije koje se odnose na pomoć preduzećima koja su tokom trajanja vanrednog stanja zapala u finansijske teškoće.

Foto: Public

Željko Mitrović

Mitrović je u izjavi naveo da je u konsultacijama sa svojim saradnicima odlučeno da kompanija Pink neće koristiti nijednju meru Vlade koja se odnosi na pomoć ili reprogram preduzeća.

- Mi smo doneli odluku da nećemo koristi nijednu od mera Vlade republike Srbije. Pre svega zato što televizija je televizija Pink, zapravo kompanija Pink, među prvih 100 kompanija u Srbiji, i po broju zaposlenih i po poreskim obavezama, po svim kriterijumima - rekao je Mitrović.

On je istakao da prema tome smatra da njegova kompanija ima prostora da ustupi ova finansijska sredstva onima kojima su preko potrebna, kao što su mala i srednja preduzeća koja ovih dana nerade zbog zabrane kretanja kao mere u borbi protiv koronavirusa.

- Kompanija Pink je tokom ovog perioda radila punom parom i non-stop i mogu slobodno da kažem da je najveći broj oglašivača ostao na televiziji Pink. Što je krajnje logično jer se u ovom trenutku najviše gleda televizija.

Mitrović je pozvao sve velike kompanije koje u ovom trenutku prave profit da ne koriste pomoć države jer je nekima mnogo potrebnija.

- Pozivam sve one kojima pomoć nije potrebna da ustupe ta finansijska sredstva malim i srednjim preduzećima, ugostiteljima, ljudima koji rade u uslužnim delatnostima - rekao je Mitrović i dodao da njegova kompanija neće koristiti ni minimalace koje uplaćuje država i da će podeliti bonus zaposlenima, najviše onima koji rade u informativi jer su u ovom delikatnom momentu oni najistaknutiji.