Da li Kon ostaje u timu? Evo šta je epidemolog dogovorio sa predsednikom i premijerkom!


IZVOR: Republika - 14.04.2020 | 09:09 >> 09:12


Nakon što je na svom Fejsbuk profilu najvio ostavku, epidemolog Predrag Kon, dogovorio se na sastanu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić da ostane u timu.

Foto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ

Predrag Kon

U predsedništvu Srbije upravo je završen sastanak na kojem je dogovoreno da dr Kon nastavi da vodi tim epidemiologa i da se do kraja sa svojim timom izbori protiv pandemije kovid-19 u Srbiji, saznaje Tanjug.

Doktor Kon obratiće se u tom svojstvu već u 15 časova, na redovnoj pres konferenciji.

Na sastanku je dr Konu upućen apel da ne napušta svoju funkciju, a glavna tema razgovora bio je zahtev SPC o privremenom ukidanju zabrane kretanja tokom Uskrsa.

 

 

Podsećanja radi, u saopštenju Sinoda SPC iznet je "predlog i molba" državnom vrhu Srbije da odobri prekid zabrane kretanja na Uskrs od 5 do 10 sati kako bi pravoslavni vernici koji nisu u izolaciji i samoizolaciji mogli da prisustvuju liturgiji.

Saopštenje Sinoda je usledilo dan nakon što je predsednik Aleksandar Vučić izjavio da je razgovarao sa patrijarhom srpskim Irinejem i da je uveren "da će i crkva na odgovoran način da pristupi, a i da ćemo kroz TV prenose moći da ispunimo svoja verska prava gledajući liturgije vaskršnje, ali i da sačuvamo zdravlje i život ljudi".

O pitanju proslave Uskrsa iza zatvorenih vrata već nekoliko dana raspravlja pravoslavni svet. Sveti sinod Grčke pravoslavne crkve je saopštio da će se na Vaskrs i celu Stradalnu nedelju liturgije održavati iza zatvorenih vrata, dok će se sama Vaskršnja liturgija uz prisustvo vernika održati 26. maja, ukoliko to restrikcije povodom epidemije dozvole.