Pohvale Saveta Evrope! Holtgen pozdravio odluku da se stavi van snage zaključak koji se odnosi na informisanje javnosti o COVID-19.


IZVOR: Tanjug - 02.04.2020 | 20:42


Portparol generalnog sekretara Saveta Evrope Danijel Holtgen pozdravio je odluku Vlade Srbije da stavi van snage zaključak koji se odnosi na informisanje javnosti o stanju i posledicama zarazne bolesti COVID-19.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Vlada Srbije

Holtgen je pozdravio i puštanje iz pritvora novinarke portala Nova.rs Ane Lalić. - Dobrodošao potez Srbije: ukinuta odluka o kontroli informacija u vezi s korona virusom, novinarka puštena - naveo je Holtgen na Tviteru.

Uz to, on je okačio tekst Rojtersa u kojem se navodi da će Vlada Srbije povući odluku o kontroli informacija o epidemiji korona virusa nakon, kako se tvrdi u tekstu britanske agencije, protesta i pritvaranja novinara zbog teksta o uslovima rada u Kliničkom centru Vojvodine.

Vlada Srbije je na današnjoj sednici stavila van snage zaključak koji se odnosi na informisanje javnosti o stanju i posledicama zarazne bolesti COVID-19, saopšteno je iz vlade.

Premijerka Ana Brnabić je jutros najavila da će vlada, na molbu predsednika Aleksandra Vučića, povući odluku o informisanju tokom vanrednog stanja, kojom je predviđeno da su za davanje informacija o korona virusu zaduženi Krizi štab i osobe koje štab ovlasti.