Crna prognoza direktora Infektivne klinike: Čeka nas kolaps zdravstvenog sistema, ako nastavimo ovako završićemo kao Italija i Španija


IZVOR: Republika - 31.03.2020 | 13:43


Doktor Goran Stevanović, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti saopštio je danas da Srbija broji 23 žrtve virusa COVID 19. Iako je Stevanović rekao da je danas najgori dan za našu zemlju, direktor Infetkivne nema dobre prognoze za naredni period.

Foto: youtube.com/printscreen

Goran Stevanović

- Ovo je najgori dan za Srbiju, od juče je od Kovida-19 preminulo još sedam osoba - saopštio je direktor Infektivne klinike KCS-a Goran Stevanović na redovnoj konferenciji za novinare u Palati "Srbije".

Međutim, on je prognozirao da Srbiju čeka još gori period i da će zdravstveni sistem u našoj zemlji biti u velikom problemu.

- Bojim se da nije najgori dan, u budućnosti nas čekaju još gori dani ako nastavimo da se ponašamo neodgorovno prema sebi i drugima. Sa takvim ponašanjem sve smo bliži scenariju Italije i Španije. I dalje se intenzivno družimo sa prijateljima, izlazimo napolje, pokušavamo da izbegnemo mere zabrane kretanja. Ako nastavimo tako ne postoji zdravstveni sistem koji će da kompenzuje sve. Žao mi je što donosim ovakve informacije, to je sve što imam da kažem - rekao je doktor Stevanović.

Inače, danas u Srbiji ima 900 zaraženih, dok jer broj smrtnih slučajeva porastao na 23.