UJEDINJENI LAŽOVI! Đilas, Trifunović i Ponoš protiv Srbije


IZVOR: Marija R. ILIĆ - 18.03.2020 | 04:42


Dok se država svim silama bori protiv koronavirusa, deo opozicije predvođen Draganom Đilasom koristi situaciju da širi laži, unosi paniku, čime direktno radi protiv interesa Srbije i svih građana.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Dragan Đilas

Neistinama da za vojnike i SNS aktiviste ima maski, a da ih nema za lekare, medicinske sestre, zaposlene u apotekama Đilas širi paniku, a za njim ne zaostaje ni Zdravko Ponoš, potpredsednik Narodne stranke Vuka Jeremića. Za razliku od njih, Sergej Trifunović udario je psovkama i vulgarnostima na predsednicu Vlade Srbije.

Izmišljotinu o nedostatku maski Đilas je plasirao na svom Tviter nalogu zbog odluke da širi paniku kako bi njegova politička grupacija profitirala od straha od koronavirusa:

- Za vojnike koji su na otvorenom, kao i za SNS aktiviste ima i maski i rukavica i naočara. Za lekare, medicinske sestre, zaposlene u "Maksiju", "Idei", apotekama - nema. Da li njihovi životi manje vrede?

NETAČNE TVRDNJE

Samoproglašeni ekspert za pandemiju Zdravko Ponoš procenio je da je ranije trebalo proglasiti vanrednu situaciju.

Foto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ

Sergej Trifunović

- Samo Vučić zna da li je sprečio da se Republički štab aktivira iako su se odavno stekli uslovi zato što nema poverenja u Nebojšu Stefanovića ili samo polovično praktikuje vaninstitucionalne metode. Postavlja se pitanje šta ga je kvalifikovalo da lično proglašava ko su najbolji lekari... Krizni štabovi kojima rukovode on i Ana Brnabić su nefunkcionalne populističke PR forme koje ne predviđa ni odgovarajući zakon o vanrednim situacijama - između ostalog kazao je Ponoš.

Marinković: Njima je ljubav prema novcu i vlasti mnogo milija nego briga o svom narodu

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić odbacio je kao "apsolutno netačne tvrdnje" potpredsednika Narodne stranke Zdravka Ponoša.

- Istine radi i zarad objektivnog informisanja javnosti, moram da napomenem da je Republički štab za vanredne situacije održao sednicu još 13. februara 2020. i njom je predsedavao potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović - naveo je Marić.

Kako je saopšteno iz MUP Srbije, upravo druga tačka dnevnog reda navedene sednice bila je razmatranje pripremljenosti zdravstvenog sistema za sprečavanje nastajanja i efikasnog delovanja u slučaju pojave koronavirusa.

PROSTAČKI UDAR

U maniru uličara, lider PSG Sergej Trifunović osuo je paljbu po premijerki Brnabić:

- Dok sramotna ćuskija Žanabrnabić najavljuje kazne za stare ljude koji izlaze iz kuće, njen italijanski kolega Đuzepe Konte najavljuje 25 milijardi evra pomoći porodicama u svojoj zemlji. Pre no potražimo italijanske pasoše, ajde prvo da skinemo ova bedna go*na, sramotu Srbije.

Šapić: Nije vreme za stranačke interese

Foto: Tanjug

Aleksandar Šapić

Lideri opozicionih stranaka koje su predale izborne liste juče su se sastali sa predsednikom države kako bi razgovarali o odlaganju izbora. Uoči sastanka, jedan od učesnika sastanka Aleksandar Šapić (SPAS) u izjavi za Srpski telegraf istakao je da će se založiti za ujedinjeno delovanje u borbi protiv koronavirusa:

- Svi treba da se ponašamo odgovorno, da sklonimo stranačke interese i pokušamo da pomognemo svaku u skladu sa svojim mogućnostima. Odlaganje izbora za mene nije politička odluka niti prioritetna tema danas, već čisto tehnička neophodnost u cilju opšteg zdravlja nacije.

Kako ističe predsednik DSS i član predsedništva pokreta Metla 2020 Miloš Jovanović, ovo je trenutak u kojem moramo biti jedinstveni. Koalicija Ujedinjena demokratska Srbija je na razgovorima izložila svoje pozicije i saopštila predloge.

- UDS je istovremeno doneo i odluku o prekidu svih aktivnosti u izbornoj kampanji, a dok se ne otkloni opasnost po zdravlje građana što je, u ovom momentu, neuporedivo značajnije od svih političkih aktivnosti usmerenih na izbore - poručili su u saopštenju.

Potpredsednik parlamenta Vladimir Marinković ocenjuje da su lideri SZS pokazali surovost, sebičluk i ogromnu mržnju.

- I to ne samo prema predsedniku Vučiću i članovima Vlade koji se 24 sata dnevno bore da se na što bezbolniji način izborimo sa krizom već i prema stotinama lekara i zdravstvenih radnika koji stoje na prvoj liniji odbrane. Ovakvo ponašanje pokazuje da je njima ljubav prema novcu i vlasti mnogo milija nego briga o svom narodu - ocenio je Marinković.