Tači: Nekome je u interesu da ometa postizanje sporazuma Beograda i Prištine


IZVOR: Tanjug - 08.03.2020 | 16:46


Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači tvrdi da postoji "veliko interesovanje određenih ljudi" da ometaju proces postizanja konačnog mirovnog sporazuma između Beograda i Prištine.

Foto: Tanjug/AP

Hašim Tači

- Dozvolite mi da ponovim, jasno i glasno: Govorimo o okončanju vekovnog sukoba, fokusiranju na ekonomski razvoj, boljem životu naših gradana i međusobnom priznavanju. Ništa više i ništa manje - napisao je Tači na Tviteru.

On je dodao da je ponovo neophodna uloga SAD i ocenio da specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beorgada i Prištine Ričard Grenel radi odličan posao i da ima punu podršku specijalnog izaslaniak SAD za Zapadni Balkan Metjua Palmera.


Tači je zahvalio američkom predsedniku Donaldu Trampu što "radi za mir u svetu".

Tači se oglasio nakon što je pedsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj predložio da se u Prištini održi konferencija o Kosovu kojoj bi prisustvovali lideri političkih stranaka i predstavnici SAD i EU, a potpredsednik vlade Avdulah Hoti rekao da nije neophodno održavanje takve konferencije.

Haradinaj ocenjuje da je proces dijaloga sa Beogradom kompromitovan, a da je politicka struktura na Kosovu podeljena i da je predsednik s jedne, a premijer sa druge strane što, kaže, nije dobro.