(VIDEO) Obraćanje predsednika Vučića na konferenciji Američko- izraelskog komiteta za javne poslove


IZVOR: Republika - 01.03.2020 | 21:27


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je večeras na engleskom jeziku na konferenciji Americko-izraelskog komiteta za javne poslove, koja se održava u Vašingtonu, pred oko 20.000 ljudi, među kojima su i najmoćniji političari iz celog sveta, posebno SAD, uključujući dve trećine američkog kongresa.

Foto: Tanjug

Aleksandar Vučić govori na konferenciji Americko-izraelskog komiteta

Predsednik Srbije pozdravio je sve prisutne na jevrejskom i engleskom pa otpočeo govor u kojem je objasnio veliko prijateljstvo koje traje kroz istoriju između Srba i Jevreja.

- U znak sećanja na sve žrtve godišnjice Holokausta na Predsedništvu Srbije bila je zastava Izraela i tada sam rekao da sam ponosan na prijateljstvo sa Jevrejima i drago mi je što se ta zastava našla tu - rekao je predsednik, a pozdravljen je gromoglasnim aplauzom. U tom trenutku je čak i voditelj ustao i aplaudirao Aleksandru Vučiću.

Srpski predsednik se zahvalio na izuzetnoj časti koja mu je ukazana večeras naglašavajući da će se će odnosi Srbije i Izraela ostati na visokom nivou.

Iza AIPAC-a, odnosno Američko-izraelskog komiteta za javne poslove, krije se jedna od najmoćnijih i nauticajnihih organizacija u SAD, sa više od 100.000 članova.

Nastup predsednika Srbije, s ozbirom na težinu i značaj ove organizacije i njen uticaj na centre političke moći i odlučivanja, pa i sastav ljudi koji ove godine učestvuju na skupu, nesumnjivo će imati značajan odjek među američkim, ali i drugim, partnerima.

O kakvoj privilegiji je reč, govori i podatak da nijedan političar i državnik iz Srbije, ali ni sa teritorije bivše Jugoslavije, nikada nije imao tu čast da govori na ovako važnom svetskom skupu.

Progledajte na linku ispod obraćanje predsednika Srbije.