Boško tražio da se vrate na posao žandarmi koji su tukli Andreja Vučića i Predraga Malog


IZVOR: Tanjug, Republika - 25.02.2020 | 13:58


Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je danas ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da povuče odluku o otkazima petorici žandarma, koji su bili akteri događaja, kada su, sa još dvojicom pripadnika iste jedinice, tokom Parade ponosa 2014. godine pretukli Andreja Vučića i Predraga Malog.

Foto: ST/N. PANČIĆ/N1/Printskrin

Boško Obradović tražio povlačenje otkaza žandarmima

Obradović je na pres konferenciji u parlamentu, na koju je doveo i jednog od žandarma, Zlatka Gigića, rekao da svu petoricu treba vratiti na posao, jer su, kako je rekao, "samo obavljali svoju dužnost".

Sva sedmorica žandarma su, inače, pravosnažno osuđena zbog upotrebe prekomerne sile, na uslovne kazne zatvorom od osam meseci, s rokom provere od tri godine.

Jedan od njih, Zlatko Gigić, rekao je na konferenciji za novinare da je njegov otkaz suprotan odredbama Zakona o policiji, koji kaže da radni odnos prestaje kada je u pitanju efektivna kazna zatvora.

Takođe, naveo je da uslovna kazna koju su dobili u otkazu nije navedena, i da mu je rešenje o otkazu uručeno 21. februara, a da u rešenju stoji da je otkaz dobio 19. decembra 2019. godine.

Navodeći da je otkaz dobio na osnovu pravilnika o državnim službenicima po kojem se neko proglašava nedostojnim, Gigić je novinarima pokazao odlikovanja koja je dobijao, među njima i odlikovanje predsednika nekadašnje SR Jugoslavije.