Rat je samo alternativa, mi ga ne bismo preživeli!


IZVOR: b92.rs, republika.rs - 19.02.2020 | 13:08


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija ne bi preživela neki novi rat, zbog čega se mora zalagati za razgovor, kada je u pitanju rešenje kosovskog pitanja.

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Vučić

Upitan da prokomentariše izjavu specijalnog izaslanika američkog predsednika Donalda Trampa, Ričarda Grenela, o tome da je lažna vest da postoji plan SAD za brzo rešenje pitanja Kosova i Metohije, Vučić je rekao da je uvek govorio da pre svega treba sami da razgovaramo.

Vučić je postavio pitanje novinarima: "Da li možete da zamislite našu situaciju da ne razgovaramo, kako bi nam opstao narod na Kosovu, ima li alternative?".

- Samo je rat alternativa, a mi ga nećemo - naveo je Vučić. On je dodao da Srbiji sukobi nisu potrebni već decenije mira.

Dušmani bi da nas rasparčaju

- Kad god ima velikih zapadnih sila, koje se umešaju, svi će da traže pola Srbije. Naše je da se tome odupiremo - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Nama su potrebne decenije mira jer bi jedino tako imali svud po Srbiji nove klinike. Mi to ne bismo organski preživeli. Posle Balkanskih ratova, Prvog i Drugog svetskog rata, ratova devedesetih... mi to ne bi preživeli. Potrebna nam je pametna politika - izjavio je Vučić.