BEČIĆ: VOA dobro radila


IZVOR: Tanjug - 04.10.2017 | 15:57


Vojnoobaveštajna agencija efikasno je izvršavala zadatke iz svoje nadležnosti, ocenili su danas članovi skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti na sednici zatvorenoj za javnost na kojoj su razmatrali i usvojili Izveštaj o radu VOA.

Foto: Tanjug

Pohvalio rad VOA: Igor Bečić

Predsednik Odbora Igor Bečić rekao je za Tanjug da je to skupšitnsko telo dalo punu podršku daljem koordiniranom radu službi bezbednosti u cilju zaštite nacionalnih interesa i bezbednosti građana Srbije. 

Naveo je da su članovi Odbora ocenili da izveštaj VOA pruža sveobuhvatan uvid u najvažnije segmente rada ove službe bezbednosti. 

S obzirom na globalno bezbednosno okruženje i bezbednosne izazove u regionu, Bečić kaže da je Odbor konstatovao da VOA, kao deo jedinstvenog bezbednosno-obaveštajnog sistema, sa uspehom obavlja obaveštajne poslove od značaja za bezbednost Srbije. 

- Učestalost terorističkih napada i ogroman broj civilnih žrtava u najvećim evropskim gradovima, pokazatelj su značaja i neophodnosti jačanja obaveštajnih struktura Srbije. U tom smislu Odbor je naglasio važnost i visok kvalitet rada VOA - kaže Bečić. 


Konstatovan je, dodaje, i značajan doprinos Agencije daljem razvoju bilateralne vojne i vojnoekonomske saradnje. 

Odbor je, kako je naveo, pozdravio angažovanje pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u misijama u inostranstvu, pod okriljem UN i EU, i istakao značajnu ulogu koju ima VOA u praćenju situacije u područjima angažovanja pripadnika MO i VS i pružanju obaveštajne podrške u realizaciji misija.